Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

L’hospital d’Inca estrena l’ampliació d’Urgències i l’àrea de rehabilitació

Aquest principi d’agost es preveu la recuperació de l’activitat normal a l’Hospital Comarcal d’Inca després de les obres de reforma i ampliació que es van iniciar el juny del 2021. L’hospital del Raiguer, el qual es va construir per donar servei a una població de 74.000 habitants l’any 2007, ja fa uns anys que es veia constantment saturat per l’increment de població, gairebé 135.000 habitants actualment, el que suposa el doble de població. 

Els departaments més afectats per aquest augment eren urgències, la unitat de cures intensives i rehabilitació, on les seves carències s’accentuaren encara més amb la pandèmia del COVID”, explica la gerent de l’Hospital, Soledad Gallardo

Per tal de solucionar aquesta problemàtica, s’ha duit a terme una reforma i ampliació de les tres zones esmentades anteriorment que ha durat un total de un any per poder donar un millor servei. 

Durant aquestes obres, els pacients de rehabilitació han estat atesos a l’hospital de Sant Joan de Déu a Inca gràcies a un conveni que es va establir amb l’Hospital Comarcal, i per tal d’atendre als pacients d’urgències es van instal·lar un total de 8 mòduls prefabricats al mateix hospital d’Inca”, diu la gerent.

La unitat de cures intensives, que abans de la pandèmia comptava únicament amb 4 llits, passarà a tenir-ne 7, gairebé el doble, les quals es situaran a la segona planta del nou edifici construït. A la primera planta es troba el departament de rehabilitació, mentre que la unitat de urgències passarà a ocupar el que anteriorment era UCI i rehabilitació, augmentant així el seu espai. 

Aquesta ampliació requereix també un increment del personal sanitari. “Durant la pandèmia, es va incrementar aquest personal, del qual es mantindrà un 60 % per atendre els pacients de la zona ampliada”, especifica Gallardo. 

Les obres han comptat amb un pressupost de 8 milions d’euros provinents del Govern Balear i de fons europeus. Amb l’ampliació s’incorporaran equips de nova tecnologia a les unitats de cures intensives i UCI, mentre que als de rehabilitació es podran mantenir aquells equips que es troben en bon estat i son funcionals.

Miquela Alomar

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser