Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Presenten un pla urgent d’ajudes de 6,5 milions pels afectats per la borrasca Juliette

El Consell de Mallorca mobilitzarà un total de 6,5 milions d’euros per ajudar ajuntaments i particulars afectats pel temporal de neu, pluges i vent que ha afectat l’illa en els darrers dies. Així ho han anunciat avui la presidenta de la institució, Catalina Cladera, i el conseller Jaume Alzamora.

Hi ha previstes dues línies separades per a ajuntaments i particulars. Les ajudes directes als particulars, amb un fons inicial d’1,5 milions d’euros, seran gestionades a través del Consorci Serra de Tramuntana. Aquestes ajudes aniran destinades sufragar les pèrdues, poda i recuperació d’arbrat (especialment oliveres) i elements patrimonials i etnològics, com ara porxades, o parets de pedra en sec. Els danys es podran sol·licitar mitjançant una fotografia geolocalitzada.

En el cas de les ajudes als ajuntaments, la convocatòria extraordinària serà gestionada pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. Aquestes ajudes tenen com a objectiu reparar els danys d’edificis i infraestructures públiques danyades per la borrasca.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha explicat que la institució insular “és l’administració més pròxima i sensible als problemes dels ajuntaments, i tornem a demostrar-ho amb fets posant en marxa aquest pla extraordinari que permeti als municipis afrontar les despeses ocasionades”. Segons Cladera, el Consell va activar tots els seus recursos logístics durant les primeres hores del temporal. Així, ha agraït la feina del departament de carreteres i dels Bombers de Mallorca. “Després de fer feina sobre el terreny i des d’un primer moment ara volem estar i acompanyar particulars i ajuntaments afectats en el dia de després”.

Jaume Alzamora ha destacat que davant situacions com la d’aquests dies “cal intervenir amb rapidesa, contundència i eficàcia”. Segons Alzamora, mai s’havia reaccionat amb tanta celeritat davant un episodi meteorològic d’aquesta magnitud i confia en el fet que el Govern estatal també activi ajudes per aquests danys.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'