Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Projecten esbucar l’antic quarter de la Guàrdia Civil de sa Pobla i refer el carrer Comerç d’un únic sentit

L’ajuntament preveu disposar de 3 milions d’euros dels Fons Europeus per encarar aquestes obres i millores urbanes, que han d’estar enllestides el 31 de desembre d’enguany

L’Ajuntament de sa Pobla ha encarregat la redacció de diferents projectes de millora urbana per poder-los executar amb doblers procedents dels Fons Europeus Next Generation. Segons el regidor d’Hisenda, Joan Pérez l’Ajuntament ja té assignada una partida de 450.000 euros procedents d’Europa; “d’aquests 135.000 euros s’han destinat a obres ja executades com la millora de la plaça Simó Andreu. Mentre la resta es destinarà a la millora de la plaça i entorn de l’aturada del bus devora el vial, amb pèrgoles d’ombra i una zona de jocs”. Per altra banda, l’Ajuntament també ja té confirmada l’ajuda de 670.000 euros que es destinaran a sufragar la compra de l’antic edifici que ocupava sa Nostra.  

Altres tres projectes, que suposaran una inversió d’uns 3 milions d’euros i que també es finançarien amb doblers dels Fons Next Generation, estan pendents d’una modificació de crèdit del Govern per destinar el sobrant d’una de les línees dels fons europeus a altres millores. 

Els projectes abarquen tot un eix transversal del poble, des de l’antic Quarter de la Guàrdia Civil, atravessant tot el carrer Comerç fins a la plaça dels Donants de Sang, al carrer Fadrins (abans del parc de can Cirera Prim). “Es tracta de reconvertir aquesta artèria del poble per fer-la més transitable tant pels vehicles, com també pels peatons”, apunta el regidor.

El que es pretén és donar prioritat als projectes que s’han de finançar amb fons europeus que han d’estar acabats el 31 de desembre d’enguany. Això, apunta Pérez, “vol dir que l’1 de setembre les obres han d’estar adjudicades per començar-les i estar llestes el desembre”. 

Entre aquestes destaca la demolició i reconversió de l’antic Quarter de la Guàrdia Civil. Un projecte que han executat els arquitectes Biel Palou i Llorenç Seguí. Aquest consisteix amb la demolició de totes les edificacions de l’antic quarter, que ocupa uns 450 metres quadrats, per després fer una zona verda i habilitar uns 24 aparcaments. 

Amb la demolició de l’antic Quarter de la Guàrdia Civil, es dona solució a una cantonada que dificulta el trànsit. A més aquesta obra enllaçaria amb la millora i ampliació de les voravies del carrer Comerç, una altra via que s’inclou dins els projectes finançats amb fons europeus. Aquesta millora obliga a fer aquesta via d’un sol sentit de circulació. 

Aquest està pendent de decidir si serà d’entrada o sortida del poble, tot enllaçant amb el vial de circumval·lació.  Un debat viu entre els veïns del carrer i de la resta del poble.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'