Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Redexis durà el gas natural a sa Pobla amb un centre d’emmagatzematge

Redexis, companyia d’infraestructures energètiques, durà el gas canalitzat a sa Pobla, una reivindicació històrica per part del consistori i pel que ha estat indispensable la col·laboració de l’Ajuntament.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha cedit un solar de manera temporal per ubicar el centre d’emmagatzematge al polígon de sa Vileta, i que compta amb una capacitat de 100 m3, fins que el gas natural pugui arribar des del gasoducte.

Així mateix, s’iniciarà la construcció de la xarxa de distribució de gas natural des del gasoducte de transport primari SONALCU, que uneix Son Reus amb Alcúdia, fins al mateix municipi de sa Pobla per poder dotar-lo de subministrament de gas natural. Aquesta xarxa estarà preparada per vehicular gasos renovables com biometà o hidrogen, la injecció del qual a la xarxa de gasoductes de Mallorca està prevista durant el 2023.

El regidor d’Obres Públiques, Joan Pérez, ha destacat que “és un prioritat poder comptar amb energies renovables com el gas. L’eficiència energètica és un element importantíssim per al consistori perquè l’ajuda a mitigar l’impacte mediambiental i a reduir costos”. Per la seva part, el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha valorat que “la construcció d’una xarxa de distribució de gas natural a sa Pobla és una gran notícia pels avantatges d’eficiència, estalvi i comoditat que suposarà. Qualsevol actuació dirigida a obtenir una major eficiència energètica és un avanç al qual donarem suport”.

Aquesta instal·lació de gas canalitzat a sa Vileta, que inicialment donarà subministrament a la bugaderia Més Blanca, permetrà donar accés al gas a altres empreses dins del mateix polígon. Amb aquest canvi, la bugaderia deixarà de consumir gasoil per consumir aquesta energia més respectuosa amb el medi ambient.

La instal·lació té un consum previst d’11 GWh/any i es preveu que es redueixin les emissions de CO2 un 13% i un 25% i un 80% les de NO x i SO x respectivament.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'