Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Sa Pobla desviarà el col·lector d’aigües residuals de s’Obac cap a la ronda

La mesura pretén evitar els vessaments constants a la rotonda del cementeri.

La mesura pretén evitar els vessaments constants a la rotonda del cementeri.

Abaqua durà a terme el canvi de canalització del col·lector d’aigües residuals procedent de S’Obac i que atravessa el nucli de població fins enllaçar amb el carrer Fadrins, provocant constants vessaments a la rotonda del cementiri. 

Segons el director general d’Abaqua, Guillem Rosselló, l’empresa pública demanarà la declaració d’interès autonòmic l’execució d’aquestes obres per tal de poder-les dur a terme dins els propers mesos. Segons el batle Llorenç Gelabert, aquestes consistiran en desviar l’actual col·lector d’aigües residuals des de la rontonda del cementiri cap a la ronda, vorera-vorera, fins enllaçar amb la canonada que transcorre per la carretera de l’Albufera i fins a l’estació depuradora. “Suprimint el tram de canonada des del cementiri fins al carrer Fadrins s’evitarà el col·lapse actual, que provoca vessaments i embossaments”, apunta. 

Per altra part, Guillem Rosselló ha comunicat a l’ajuntament que les obres d’ampliació de la nova depuradora podrien iniciar-se a principis de l’any vinent. Abaqua fa anys que ja disposa dels terrenys que va adquirir l’Ajuntament per dur a terme aquesta infraestructura, però encara no ha enllestit l’adjudicació del projecte que suposarà una inversió de 7,5 milions d’euros. L’actual depuradora de sa Pobla ha quedat obsoleta i causa abocaments que poden  danyar el parc natural de l’Albufera.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'