Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Terraferida proposa que es prohibeixi perforar nous pous si no són per agricultura ecològica

El col·lectiu fa 22 propostes al Pla Territorial de Mallorca, com la d’aturar la construcció de més piscines, carreteres i camins.

El col·lectiu fa 22 propostes al Pla Territorial de Mallorca, com la d'aturar la construcció de més piscines, carreteres i camins.

Terraferida ha presentat un document amb vint-i-dues propostes de protecció del territori per a què siguin incorporades al Pla Territorial de Mallorca. Les propostes presentades per Terraferida passen per la protecció del sòl rústic i de les àrees naturals que no estan protegides, l’eliminació de tots aquells sòls urbanitzables i urbans que a dia d’avui no disposen de serveis urbanístics complets i en condicions i la defensa de les activitats agràries i els recursos naturals com l’aigua o l’enorme biodiversitat que encara existeix a Mallorca.

Proposen que no es permeti la perforació de més pous que no estiguin vinculats a l’agricultura ecològica, ni la construcció de més piscines ni l’obertura de noves carreteres i camins. Respecte al boom de projectes de polígons solars fotovoltaics a sòl rústic Terraferida defensa que els panells només es puguin instal·lar sobre sòls ja degradats i mai sobre zones forestals o agràries.

El col·lectiu planteja mesures per reactivar la rehabilitació d’habitatges, “perquè Mallorca ja disposa de 600.000 habitatges edificats”. Terraferida ha pogut determinar mitjançant un sistema d’informació geogràfica (SIG)que Mallorca té encara 11.200 parcel·les edificables, prop de 7.000 habitatges ampliables i milers més de parcel·les no edificables però que, agrupades, es poden acabar edificant.

Asseguren que el Pla Territorial “renuncia una vegada més a frenar aquest procés sense sentit, que està acabant amb l’agricultura, empobrint la biodiversitat, destrossant el paisatge i esborrant la cultura lligada al camp”. Subratllen en el text que “fa anys que foravila és un mercat exclusiu destinat a estrangers rics, fons d’inversió i empreses que dediquen els nous edificis a llloguer turístic o a l’especulació. És tan tabú que el PTIM ni tan sols computa les places residencials que s’hi construeixen. Si cada habitatge edificat comptàs només amb 4 places, el sòl rural albergaria 220.000 places a les que s’haurien de sumar les 44.000 que el PTIM permet”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser