Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Una banda organitzada ‘ocupa’ un centenar de pisos de Santa Margalida i cobra els lloguers

La mateixa persona controla els habitatges i subministra electricitat ‘punxant’ la xarxa pública.

Més de 60 pisos de Santa Margalida i una trentena de Can Picafort, la majoria d’ells en mans d’entitats bancàries, han estat ocupats il·legalment per una mateixa banda organitzada que, a més, els ‘gestiona’ posteriorment cercant llogaters i cobrant mensualitats per l’allotjament. Des de l’ajuntament de la Vila es té constància d’aquests fets, ja que han hagut d’intervenir en diverses ocasions per desconnectar aquestes vivendes de la xarxa pública viària d’electricitat.

El batle, Joan Monjo, assegura que assisteixen a aquests fets sense poder fer res i reitera que saben perfectament que la mateixa persona o el mateix grup són els que controlen aquesta bossa d’habitatges. De moment, la Policia Local ha hagut d’actuar quan s’han produït desordres. 

Monjo assegura que aquests conflicten també evidencien la problemàtica greu en qüestió de vivenda al poble.“La manca d’habitatge és una preocupació social de primera necessitat que afecta molts veïns, i des dels Serveis Socials en tenim constància, però no tenim eines per donar solucions, i amb les nostres competències feim tot el possible per ajudar puntualment a les famílies”.

El batle vol que el Govern modifiqui la llei per reclassificar terrenys i permetre construir a les antigues zones de creixement que es varen suprimir. A més, ha proposat a l’IBAVI signar un conveni perquè el consistori pugui gestionar un número de HPO, i així agilitzar i controlar millor el procés d’adjudicació.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'