Paula i Vicenç són el relleu generacional, a la seva mare Francisca i son pare, i a la seva padrina Margalida, qui a 1961 fou la que va obrir aquest portal, primer bar i després es convertí amb restaurant. En Vicenç i na Paula duen es Marina.
Ens envolta, durant la conversa, l’aroma dels plats que prepara, una salsa a la marinera per acompanyar la pasta que forma part dels plats del menú diari. Les patates al forn amb peix i una paella per vint que la manté ocupada i preocupada.
Mentrestant na Paula, talla, remena i conta el menú de Nadal, servit a casa dos dies, que serà menú d’empresa, dinar de nadal, de “teachers”, el 19 i 20 de desembre.
El menú nadalenc enguany seran uns entrants, canelons de peix i marisc. Un Rotllo de filet de porc amb reducció de taronja i patata parmentier. I de postres un biscuit de torró i dolços nadalencs de la mare.
Totalment autodidacta, ha après de la seva mare el que sap a la cuina, i amb alguna mirada al google. Pensa i té molt present que la cuina és un art, sí, però molt efímer. Molta dedicació i constància, però menjat….ràpidament. Paula reconeix que el que li agrada és l’art i els pinzells. Però considera, que malgrat l’efímer de la cuina…. Sí que és una satisfacció l’agraïment del client que ha gaudit del plat….demà serà un altre dia…i es torna a començar amb el menú diari, amb la carta.
Na Paula aprecia i valora el camí professional de la seva mare. Als anys 90, es Marina participava a la mostra de cuina mallorquina. “No n’hi havia cap de restaurant a sa Pobla que anàs a la mostra als anys 90. Ma mare ha estat pionera amb moltes de coses. Sempre ha fet feina, des de ben petita, des dels 8 anys, matava porcs amb son pare. I va posar en marxa el projecte, la instal·lació per fer possible el restaurant”.
Sobre la carta reconeix na Paula que “els frits se demanen molt, i agraden. És un plat que se fa a pocs llocs i és ben mallorquí, frit mariner, de verdures, de me, totes les classes ens demanen”. Albergínies farcides. Calamars amb sobrassada i mel és una de les receptes creades per la pròpia Paula. Reconeix que al client del Marina li agraden molt els arrossos, caragols, paletilla, bacallà gratinat. Caminantes i llengua.
Les postres estrella al restaurant es Marina de sa Pobla segueix essent la coca de patata, amb el gelat d’ametla. La coca de patata que és d’autor i de la mà de la seva mare. Encara és un plat d’autora que fa la seva mare.
Amb motiu de la pandèmia, va aprendre talment com ho fa sa mare, a fer les espinagades. Un repte aconseguit. Ara na Paula s’hi posarà per ser hereva de la recepta de la coca de patata. És hora d’agafar el relleu.
Un dels restaurants emblemàtics de sa Pobla. Ja per la tercera generació. El relleu és ja present. Endavant Paula i Vicenç. Sempre es Marina, amb els menús diaris i la carta conservant els plats tradicionals.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió