Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

De tast

Singular Restaurant, cuina de foc a Gaieta Petit, sa Pobla

La pèrgola sobre les terres de Gaieta petita, amb oliveres, ametlers, garrovers, lavandes deixa entreveure sa Pobla. Els seus camps sembrats i les naus que conformen espais de desenvolupament industrial. Des de la distància, a l’hotel de luxe the Lodge s’alça el Restaurant Singular. El temps s’atura. Només a dos quilòmetres del municipi pobler.

Les terres que envolten The Lodge, sembrades de lavanda marquen territori en una finca d’unes 150 hectàrees. La mirada cap a sa Pobla, al final de la serra de Tramuntana amb la badia de Pollença i la badia d’Alcúdia.  The Lodge, pertany a Únic hotels amb el seu encís gastronòmic únic. Precisament  el restaurant es diu ‘Singular’ cercant l’excel·lència. El concepte Únic. I amb aquest concepte de cuina de foc amb l’assessorament del xef amb estrella Michelin Ramon Freixa neix el restaurant Singular.

Pau Guardans, fundador i president d’Únic Hotels destaca del restaurant Singular, la pròpia personalitat, el producte de proximitat, quilòmetre zero. “Una cosa molt especial, brindis a la mediterrània. És una forma de viure, un ullet a la Mediterrània és la lavanda. Plantació més gran de les Balears, deu hectàrees de lavanda. Espectacles de color. Un lloc per desconnectar, the Lodge, un refugi. Punt de calma”.

La seva cuina vol retre homenatge als productes de Mallorca. Sobretot té una gastronomia del terreny, matèria primera. No és una obvietat és la cuina del foc. No és una obvietat, és la descoberta els gusts purs i autèntics. Sense falses complicacions ni ornamentacions. Vol ser una senyal de respecte al que l’illa ofereix.

Així se va embarcar a l’aventura Ramon Freixa des de Madrid. Mateu Garcia, es va pujar a la història. I estira ara el carro. El restaurant Singular vol ser, gastronòmicament parlant, el refugi mediterrani, i homenatge a l’illa.

Els plats del menú irradien Mallorca. Ho explica Mateu Garcia; Sobrassada, porc negre de Can Company. Oli de la finca Serena de Montuïri, d’oliveres pròpies, la creació del gaspatxo de cirera mallorquina. Anfós de roca, farcit de pinyons i sobrassada. Productes d’aquí. Porcella de porc negre. I de postres gató d’ametla amb garrova, cruixents de cacauets…de  cada vegada amb manco pagesos que en sembren a la terra poblera.

La carta del Restaurant Singular està configurada  per receptes basades en el productes del redol més proper a Gaieta on s’ubica, sa Pobla, Muro, Búger, Inca, Montuïri. I les receptes ideades amb un altre gust i amb un altre forma i imatge. És la creativitat partint del producte de la proximitat.

Margalida Socias
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'