Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

“A Alcúdia hi ha moltes desigualtats socials que no s’atenen”

Maria José Ramos Monserrat (Podemos Alcúdia) és de Palma, però des de fa vuit anys viu a Alcúdia, i és la parella de l’actual regidor de Podemos. Maria José és metge i ha treballat durant més de 25 anys en el camp de la Salut Pública i, des del 2003, a la Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern.

– Quina valoració feis des de Podem d’aquesta legislatura?
– Creim que en aquests quatre anys s’ha fet molt poca cosa. Tenim molts recursos però no s’han sabut utilitzar per millorar el benestar de les persones. Des de l’oposició hem estat vigilant i fent contes del que s’ha fet, hem assenyalat coses que no estan bé, i hem proposat alternatives, que són el bessó del nostre programa electoral. Hi ha hagut problemes amb l’aigua de consum, amb els residus, amb els aparcaments… El poble ha deixat de ser un poble per les persones que hi viuen, i per això s’ha de cercar un equilibri.

– Alcúdia ha crescut molt en els darrers anys, i ja supera els 20.000 habitants. Això es reflecteix en àrees com la de serveis socials. Com creu que s’ha de gestionar?

– Actualment només una de quatre persones d’Alcúdia ha nascut al municipi. Un dels rep- tes del municipi es abordar aquesta diversitat. A Alcúdia hi ha zones on es viu molt bé, com Alcanada o Bonaire, però hi ha zones on no es viu tant bé. Hi ha moltes desigualtat socials. S’hauria d’estar treballant amb l’habitatge social, per oferir a molta gent un lloc digne on viure.

– Quines propostes defensareu com a grup si sortiu elegits?
– Hem demostrat què podem fer a l’oposició, i ara volem la oportunitat de fer-ho des del govern. Volem una altra forma de treballar: volem un Ajuntament en el que cada any es presentin projectes, i que es puguin discutir amb la ciutadania, on els veïnats d’Alcúdia puguin intervenir i opinar.

– Per acabar, una conflicte important ac- tualment és l’arribada del cable per la badia de Pollença. Quina és la postura de Podem Alcúdia en aquest tema?

– Nosaltres fa més d’un any que estam donant suport als veïnats, i som els primers que vam posar aquest tema damunt la taula. Nosaltres demanem informació clara i un informe amb evidències que suposin que l’entrada del cable no perjudicarà la salut dels veïnats, i de moment ni la comissió de medi ambient ni en Marc Pons ens ho han facilitat.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'