Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

Antònia Llabrés: “Costitx és un poble molt envellit i hem de conservar el jovent”

És la candidata al PP de Costitx, té 24 anys i és estudiant d’infermeria. Actualment fa pràctiques a les urgències de l’hospital d’Inca i treballa com a zeladora a la UCI de Son Espases. A més, durant quasi dos anys ha treballat al bar del poble, fet que li ha permès escoltar les peticions i el descontent ciutadà. 

   Antònia es presenta amb part del seu equip, Damiana Perelló i Bernat Ramis, perquè indiquen que, tot i que ella és la cara visible, són un equip sense rols, i prenen qualsevol decisió de forma conjunta.

– Com, essent tan jove, decideix ficar-se dins la política?

– Des de petita ho he viscut de molt a prop, perquè mumare està dins el partit i ara és la regidora. 

– Per què el seu equip ha decidit que sigui vostè la cap de llista?

– A Costitx és difícil que la gent s’involucri en política, perquè els resultats sempre són els mateixos. Vam decidir que pel fet d’haver fet feina al bar la gent em coneix molt, i per això era bona idea que fos la cap de llista.  

– Quina valoració fa el PP de Costitx d’aquesta legislatura que ara acaba?

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

– No pensam que ho facin malament, però fa falta escoltar la opinió del poble. Crec que ells [el PI] actuen pensant que fan el millor, per suposat, però com que no ho consulten a la gent. Per exemple, ara s’ha comprat una màquina per netejar el poble, però realment Costitx no la necessita en exclusivitat. S’hagués pogut compartir amb altres pobles del voltant. Estaria bé que es consultessin aquestes coses. De la mateixa forma, ara es fa un poli nou: no es fan dutxes ni una petita cantina on poder comprar una botella d’aigua, i les instal·lacions sembla que van pràcticament dirigides una part de la població, amb dues pistes de pàdel i una altra multifuncional.   Sentim que s’estan fent coses però es fan a mitges. Per això, volem una política més participativa i popular. Fa molta falta escoltar el jovent. Costitx és un poble molt envellit, i hem de conservar el jovent. 

– Quins tipus de polítiques poden ajudar a que la gent jove es quedi al poble i no se’n hagi d’anar?

– Per exemple, ara s’ha fet una escoleta per infants, que feia molta falta, però només és per nins d’un a tres anys, i si es tenen nins més petits s’han de desplaçar a fora poble per dur-los a l’escoleta. També volem crear una ruta segura per anar fins a l’escola. Volem una millora dels serveis primaris i dels serveis socials. En general, s’ha de facilitar que els veïnats es quedin al poble amb serveis més eficients. 

– Creu que essent vostè una dona jove i amb idees noves pot captar vots que fins ara anaven al PI?

– És difícil perquè aquest poble porta 42 anys igual, i molta gent, sobretot jove, no es planteja ni tan sols anar a votar perquè el resultat és sempre el mateix. Ens presentam per oferir solucions a problemàtiques reals. Enguany presentam molta gent jove, però a l’hora mantenim l’essència del partit, amb veterans com na Damiana, que ens permeten tenir visions diferents. 

– D’igual forma, sembla que el Partit Popular està apostant per cares noves i joves. Es sent identificada amb la política de Prohens?

–Per nosaltres és un orgull que el PP a nivell insular presenti tantes persones noves i moltes dones. Hem de desmitificar molts de pensaments que es tenen del partit. Na Marga defensa una política de llibertat i igualtat. També estam en sintonia amb el discurs municipalista del Llorenç: un tema prioritari al poble és que aquí no tenim aigua potable, però la pagam com si ho fos. En Llorenç mos ha ofert ajuda per solucionar-ho.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

(Des de Sa Plaça volem corregir l’errada a la revista impresa amb el nom de la candidata)

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'