Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

Caimari s’alça de cara a les eleccions municipals

A les portes de Pasqua, la plaça de Caimari segueix presidida per l’estructura metàl·lica de l’arbre de Nadal. A dues passes, onegen les banderes de la Casa del Poble, però l’interior de l’edifici segueix apuntalat per risc que no s’esbuqui. També trobam a la plaça un punt de recàrrega de vehicles elèctrics que, segons els veïnats, segueix avariat des de fa anys i ningú no hi fa res. Benvinguts a Caimari, un poble de 800 habitants del municipi de Selva que ha decidit dir prou a aquesta situació d’oblit institucional i ha engegat una candidatura a les eleccions municipals de maig amb el nom de ‘Feim Caimari’.

Això és la plaça, el cor de Caimari, on fan el pati els nins de l’escola i els horabaixes tothom s’hi troba”, diu Maria Antònia Garau, la persona que encapçalarà la llista.“Idò mirau per on, amb aquest panorama d’abandonament que patim, i l’Ajuntament ara s’ha tret de la màniga una reforma d’aquesta plaça, que és el millor que tenim, per fer-la a tres nivells. Però si el que més tenim a Caimari són marjades! Tothom es troba aquí precisament perquè és l’únic espai pla que hi ha. Això demostra la desconnexió que tenen a Selva de la realitat de Caimari”, replica Magdalena Garau, que viu i fa vida a la plaça, i serà la número dos de la candidatura. 

Mitja campanya electoral ja la tenen feta perquè, a més d’allò de què “al poble tots ens coneixem”, fa anys que els integrants de la candidatura donen la cara a l’associació veïnal, la revista Caymàritx, l’APIMA de l’escola, el grup de caparrots… “Som catorze persones arrelades a Caimari i que mai havíem estat en política, i per això ens presentam sense cap partit ni bandera”, afegeix la candidata a batlessa. “Tenim en comú que tots pensam que Caimari s’ha anat apagant i abans era molt participatiu a nivell social. I d’aquesta manera hem anat xerrant entre nosaltres i passat Sant Antoni ja ens vàrem anar animant més a fer aquest pas de presentar-nos“.

La reacció dels caimariencs quan han sabut que es presentava un ‘partit’ propi, asseguren que ha estat increïble. La presentació de la llista, feta a l’església Vella, superà totes les expectatives, amb més d’un centenar d’assistents. “Algunes persones majors sortiren amb llàgrimes als ulls”, amb això ho deim tot, asseguren les capdavanteres d’una formació que tendrà un funcionament assembleari.

Matisen que posaran l’accent en reivindicar les millores que Caimari necessita des de fa temps, i el millor exemple és l’escola, un projecte que segueix en llista d’espera. Quan se li demana a Maria Antònia si es veu com a batlessa de Selva, exclama un “nooo!, jo em present per Caimari!”. Però clar, la realitat és que la candidatura també podrà rebre vots a qualsevol dels nuclis del municipi -com Biniamar, Binibona i Moscari, a més de a Selva-, i per això asseguren que volen fer propostes per contribuir a les iniciatives a tot el conjunt, “perquè per tot hi ha malestar per la situació de deixadesa”.

L’any 2019 els resultats a Caimari foren contundents, amb 382 vots al PP, 66 a Arrelam, 44 al PSOE i 19 al Pi. Aquest suport fou fonamental perquè Joan Rotger recuperàs la batlia de Selva, tot i que els caimariencs asseguren que el poble vota segons qui sigui el candidat a batle pedani, o sigui que votaren a Tòfol Barceló, no a Rotger.

La figura de qui va tenir aquest càrrec fa anys, Pedro Seguí ‘Figueroler‘, n’és un exemple. Quan va estar amb el PP guanyava ell, quan se n’anà al Pi, els caimariencs el seguiren recolzant a ell… I ara la pregunta és: amb qui està Seguí? Pel poble diuen que segueix essent un referent per tot el que va aconseguir per Caimari, i altres veus asseguren que el satisfà l’aventura casolana d’aquest grup de veïnats. A partir d’aquí, que cadascú posi la calculadora en marxa i es fermi fort les botes, que a Caimari comença una intensa i apassionant cursa electoral, casa a casa i pam a pam.

Bartomeu Noguera
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'