Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

El PP d’Inca es fa trossos empès per l’entrada d’un nou grup de poder

Félix Sánchez i Sonia Franco esclaten contra el partit al ple que anuncien que passen a ser regidors no adscrits. El PP presenta a Pedro Mas com a nou candidat i tria una nova junta local.

Tornar a guanyar la batlia d’Inca és un objectiu accessible pel PP d’Inca segons el nou grup d’afiliats i simpatitzants que han dissenyat el cop de timó per llevar del mig l’equip que es va presentar a les passades eleccions, encapçalat per Félix Sánchez. Mesos de reunions tenses i trobades extraoficials per conspirar han desembocat en un final explosiu: Sánchez i la seva mà dreta, la regidora Sonia Franco, han abandonat el partit i acabaran la legislatura com a regidors no adscrits. El totpoderós PP d’Inca arribarà al 2023 amb només un regidor representant a la formació, Andreu Gili, que finalment decidí no seguir el camí dels seus companys de candidatura, ja que després d’unes hores frenètiques, el varen convèncer per sorpresa perquè seguís uns mesos més. Segons algunes fonts, el seu entorn familiar va ser decissiu pel canvi d’opinió. De fet, es parla que donen suport a la revolta i a la nova candidatura destacades famílies empresarials d’Inca. 

La sessió plenària en la qual Sánchez i Franco varen donar compte de la seva renúncia al PP no va ser una un acte rutinari i amb pur formalismes. L’excandidat va decidí abandonar rompent ponts i esclatà en declaracions contra els qui fins al moment havien estat el seus companys de viatge. Assegurà estar molt ferit per les falsedats del comunicat emès pel PP, que l’acusa de manca de compromís, i digué que es reuní amb la secretària general a Palma, Sandra Fernández per consensuar un missatge de ruptura comú que no s’ha respectat. Sánchez defensa el seu compromís amb el partit, i posà d’exemple que decidí presentar-se en una situació molt complicada del partit, quan tenien molt que perdre amb formacions com Ciudadanos o Vox. «Era temerari presentar-se», afegí, concretant que fins i tot ell va haver de pagar de la seva butxaca els doblers de la campanya electoral, uns doblers que no va recuperar fins mesos després. 

Els regidors que ara han abandonat assenyalen a l’exbatle Pere Rotger com una de les persones que han maniobrat contra ells: «Rotger em va dir que la junta s’havia de renovar, però que jo no podia optar a presidir la nova junta», i poc després li digué que «si volia tornar a ser candidat m’ho havia de guanyar». Sánchez diu que Rotger els volia fora de la junta gestora i de la junta local i per això tant ell com un altre exbatle, Rafel Torres, varen posar a la seva gent dins la nova junta. Una renovació curiosa segons els dimissionaris, ja que es tracta de les dues persones «responsables de la pitjor crisi del partit a Inca». 

Pere Rotger (esq) i el candidat del PP el 2019 i ara fora del partit, Félix Sánchez.

La regidora Franco volgué intervenir també per destacar que, per primera vegada, aquell dia hi havia entre el públic gent del PP. Concretament, hi havia el nou candidat, Pedro Mas, i l’exregidora Rosa Tarragó, que ja es va postular fa quatre anys per ser candidata a la batlia front a Sánchez. Mas ja ha anunciat oficialment que serà el candidat, tot i que en un primer moment alguns afiliats afins a Sánchez li varen recriminar que ho anunciàs abans que la junta ho acordàs formalment.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser