Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

Els partits es llancen a promoure la inscripció d’estrangers empadronats

Els europeus empadronats que no hagin votat mai es poden inscriure fins el 30 de gener. Si no estan empadronats, encara hi són a temps fins el 30 de desembre.

El nombre de residents a l’illa procedents d’altres nacionalitats, però que potser tenguin dret a vot a les properes eleccions municipals ha activat la maquinària per tal de recaptar el major nombre de vots i que no quedi perquè algú no pugui exercir el seu dret per no haver-se incrit al cens tal com pertoca i amb els terminis que marca la llei. 

Aquests dies, n’hi que fan la seva campanya tocant portes a veïns i altres, com és el cas de MÉS, de moment a municipis com Alaró i Pollença, amb un ampli sector de veïns i residents estrangers, ha encetat una campanya d’informació en anglès i alemany. Aquesta consisteix en explicar les passes a fer per poder votar a les eleccions municipals, ja que a les autonòmiques no poden. 

La informació va dirigida a la ‘nova ciutadania’ i diferencia si provenen o són originaris d’un país de la Unió Europea, o provenen d’altres nacionalitats. Els primers, si estan empadronats i ja han votat en altres comicis, no cal que fassin res. Però si no han exercit mai el seu dret a vot al poble tenen fins el dia 30 de gener per inscriurer-se al cens de votants. Aquesta inscripció la poden fer tant a les oficines municipals com per  correu o a la web de l’Institut Nacional d’Estadística. En cas de voler-se empadronar per poder votar, ho poden fer fins aquest 30 de desembre. 

Si aquesta nova ciutadania prové de països com Noruega, Regne Unit, Corea del Sud o altres d’Amèrica, com Bolívia, Colòmbia, Xile, Perú o Paraguai, a més d’alguns altres amb un tractat d’acord amb Espanya, tenen fins el dia 15 de gener per inscriurer-se.

Els ciutadans d’aquest grup han de disposar d’autorització de residència a l’Estat espanyol i han d’haver residit al mateix de forma legal durant 5 anys. I, malgrat ja hagin votat en anteriors eleccions, s’han de tornar a inscriure.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'