Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

PP i Més son els partits que presenten més candidates

Les dones agafen força dins la política municipal. Més per Mallorca, que és l’única formació que s’apropa al 50% de líders femenines a les municipals, amb  19 candidates.

D’aquesta forma, Més aposta pel lideratge femení, amb candidates que repeteixen, a Alaró, Inca o Llubí. A Binissalem, Lloseta, Pollença i Selva es presenten cares noves, amb Aurora MateuAngelina Pérez, Joanaina Campomar i Bel Nadal.  

L’altre partit que més ha apostat per les candidatures femenines (i joves) és el PP, seguint el patró que marca la seva presidenta, Marga Prohens, i presenten a la contrada dones a Lloseta, Binissalem,  Alcúdia, sa Pobla i Llubí, a més de Costitx i Muro, on n’Antònia Llabrés i na Marga Ballester, són les úniques dones candidates a la batlia, respectivament 

Per contra, el partit que més representants femenines ha perdut és el PSOE, que a les passades va presentar set dones a la zona, però aquesta vegada només en du quatre, a Alcúdia, sa Pobla i  Campanet, que  repeteixen, i a Lloseta, on Paquita Campins pren el relleu a l’actual batle.

També trobam partits independents liderats per dones, com Unió x Alcúdia, Som Consell, Feim Caimari o Feina x Llubí.

Alguns però, es demanen si sense la llei de paritat que obliga als partits a alternar un 40-60% d’homes i dones en cada tram de cinc, seguirien havent-hi tantes dones al capdavant. Alice Weber explica que la seva candidatura està encapçalada per tres dones “entre tots vam decidir que érem les tres persones idònies pels nostres perfils, independentment que fóssim dones“. 

Un cas insòlit és el de Més per Pollença, quan fa mesos que va presentar quatre dones com a caps de llista. Poc després, i per tal de complir la llei, na Rosa Vives, que anava la quarta, va haver de baixar posicions i cedir el lloc a dos homes.

Per la seva part, n’Aina Sastre de MÉS Alaró opina que “les dones tenim una altra forma de fer política. La gent està cansada que els polítics discuteixin”. La candidata a Alaró defensa la llei de paritat, “sense aquesta llei les dones no tendirem tant d’espai a les llistes”, diu.

La candidata popular d’Alcúdia, Fina Linares, assegura que “malauradament encara costa que les dones vulguin ocupar posicions de lideratge”. I de fet, trobam pobles com Búger, Lloret, Sineu o Maria fora cap candidata  la batlia, així com Santa Margalida, que ha perdut dues candidates respecte a les eleccions passades. El PI a la contrada te dues candidates a Inca i Selva, Glòria Ferrari i Joana Maria Coll, respectivament.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'