Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

“Volem impulsar una baixada de sous de l’equip de govern, amb la situació actual s’ha de donar exemple”

Martí March, pot engreixar encara més la saga familiar de batles. Ho fou el padrí, el seu pare i el seu germà, i, caldrà veure si ell també agafara la vara el proper mes de juny. Martí March és home templat però amb més ‘punyida’ diuen els d’aprop, que el seu germà M.Angel que li ha precedit en el càrrec. Aquesta legislatura s’ha instal·lat al carrer Major i ha fet carrer i vida de poble, més enllà de ser conseller i gaudir de la Vall d’en March.

–Com arriba aquest moment que des d’un despatx de Conselleria pensa: vull ser batle del meu poble.

–Mai hi va haver aquest moment perquè jo la paraula vull ser batle no l’he dita mai. De conseller em va proposar na Francina, i ara també des del PSOE me varen proposar la candidatura de Pollença. Tenia clar que només volia estar vuit anys de conseller, i com que em sent en forma i mentalment positiu, vaig acceptar. Em tir a la piscina perquè Pollença necessita un canvi. Jo el meu ego personal el tenc cobert. Hi ha gent que em diu: i com és que vols ‘baixar’ a batle, però és que jo de petit he mamat de família els valors de servei. Tots els germans tenim aquesta voluntat, i això és la política.

–Per què necessita un canvi Pollença?

–El que s’ensuma a la realitat, i no és una percepció personal meva, és que som un poble amb moltes possibilitats, però que està aturat. I els darrers anys s’ha notat moltíssim. Tenim unes fortaleses brutals i no es treuen a la llum ni es dinamitzen. 

–Més de mig poble coneix Martí March, però com es planteja arribar a la resta de gent?

–La realitat del municipi són vàries, i mentre al Moll pesen més les sigles dels partits, a Pollença pesen més les persones. Per aquesta raó al moll haurem de fer una campanya més directa, ja que es coneix més la marca PSOE que la marca de la coalició que teníem.

–S’ha de ser pollencí per entendre el joc de poder de l’hotel Formentor?

–Tot el que està passant a Formentor no m’agrada. Jo sóc partidari absolutament de què l’hotel torni a obrir les portes, i tots sabíem que necessitava una reforma integral. Però defenso que a tothom se l’ha de tractar per igual, i més en temes urbanístics. Hi ha poca transparència i això no ha estat bo. Tampoc no està ben resolta la mobilitat a Formentor. Els pollencins no s’han de sentir estranys a Formentor.

–Parlam de cultura i de paisatge, però, i la problemàtica social amb l’habitatge?

–Ens preocupa que joves pollencins hagin d’anar a sSa Pobla cercant lloguers més baixos. Volem que la gent d’aquí quedi aquí.

–A Pollença hi ha malestar amb el Govern pel retard amb el nou centre de salut.

–A la passada legislatura l’oposició va posar recursos i va posar entrebancs al projecte. Després s’ha de tenir en compte que la COVID ho ha retrassat tot. I finalment, he de reconèixer algun problema de gestió per part d’Ibsalut. Però ben aviat es farà la licitació per tirar-ho endavant. 

–S’ha perdut l’oportunitat de fer la nova escoleta pública a Pollença?

–No, no s’ha perdut. La conselleria té consignada una partida de 660.000 euros per fer-la abans de 2025. Hi ha el perill que si no s’accelera es perdran els doblers, i això seria irresponsable. S’ha perdut molt de temps. Tenim clar que un ajuntament ha de fer polítiques de carrer, han d’ensumar el poble cada dia, i després, en base a haver escoltat el poble, s’han de prendre les decissions. Per exemple, crec que és necessari parlar amb tothom per redefinir el mercat de Pollença.  Una altra mesura que volem impulsar amb el més ampli consens possible és una baixada de sous de l’equip de govern. Es varen pujar un 40% i crec que va ser excessiu. Ara que tenim aquesta inflació i la gent no ho passa bé s’ha de donar exemple amb fets. 

Bartomeu Noguera
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'