Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Entrevista

Andrés Nevado: “Vull tornar a Pollença el que aquesta terra m’ha aportat”

Batle de Pollença, pintor de professió i involucrat en la vida social i política del municipi.

-Com es que escull Pollença per iniciar una nova vida?

– Vam venir de visita amb la meva dona, ja que aquí hi teniem un cunyat i ens va dir que hi havia feina i vam decidir traslladar-nos hi definitivament. 

-Així sou mollero?

– Bé sí. Vaig venir als 36 anys i he fet de pintor com autònom, després vaig tenir el bar Anubis, fins que el vaig traspassar i vaig recuperar la meva activitat. Sempre amb l’empresa que treballava col·laboravem amb Unió Mollera Pollencina i amb el temps vaig formar part de l’executiva.

– La passada legislatura vareu assolir el govern donant suport a Junts Avançam. Perquè vàreu decidir canviar de socis aquesta legislatura, quan ambdós vos oferiren la batlia?

– Va ser una decissió de l’assamblea del partit. Els darrers sis mesos de l’anterior govern amb Junts es varen adoptar decissions de forma unitària i des d’UMP ens vàrem sentir menyspreats, menys valorats com a socis i al final el partit va optar pel canvi.  Així i tot, he de dir que el pacte amb Junts em va permetre assolir moltes experiències i actuar per canviar dins la política i des del govern, agafant experiència i coneixements que no tenia. 

– Perquè vareu retardar quasi dos mesos l’assumpció de la batlia?

– Després dels dos anys de pandèmia vaig  valorar a fons si s’havia de canviar el batle, si havia de ser jo o en Tomeu Cifre havia de continuar. Volia saber que volia el poble. I al final vaig decidir que assumiria la batlia, però com que en Tomeu havia gestionat moltes coses aquests anys i algunes  estaven pendents de cloure vaig pensar que ho havia de fer ell. A més no havia gaudit de les festes com a batle i vaig pensar que era el seu moment. 

– Un dels cavalls de batalla d’aquesta legislatura ha estat les obres i permisos de l’Hotel Formentor. Al final ha estat vostè com a batle que ha signat la paralització de les obres i de bellnou la llicència després de denúncies de l’oposició i el Gob?

– La gestió urbanística és molt complexe, amb molts d’informes dels tècnics i dels serveis jurídics i el cas de Formentor no és un cas apart, passa amb altres obres i al final totes es resolen amb els corresponents permisos i ajustant-se a la llei. L’Ajuntament ha d’afavorir la tasca de l’empresa ajustant-se a la llei. A vegades has de fer coses que no agraden, però al final tot s’ha arreglat perquè Pollença pugui tornar a tenir un hotel de renom, de qualitat turística i amb molts llocs de feina. 

– Quin balanç en fa d’aquesta legislatura?

– Al final s’han executat obres que feia temps es reivindicaven com la millora de la plaça Miquel Capllonch al Port de Pollença. Esteim a punt de concedir la legalització de l’hotel Pollença Park i a canvi disposar d’una àmplia zona verda, aparcaments i una reactivació de tota aquella zona comercial. 

– I dels projectes estrella que UMP reclamava pel Moll?

– El projecte estrella era el pavelló d’esports, que encara no el tenim però que esteim a punt de signar un conveni amb Educació per fer-lo devora l’institut Clara Hammerl i serien unes instal·lacions compartides pel centre i pels veïns. 

– Així i tot encara no tenen resolt temes que arrossseguen de l’anterior legislatura o d’abans, com el nou PAC, el Capitol o les vinyetes del Pont Romà i can Fergus?

– El PAC estar pendent de la nova licitació. Pel que fa al Capitol s’ha comprat una casa més i resta un altra per garantir l’accés i complir la normativa. I si que resten les millores a les vinyetes. 

– Pollença també ha de fer front a una badia ‘malalta’ i a una saturació a Formentor. Quines són les solucions?

– La badia no és morta, però si que ens calen Fons Europeus per fer un projecte global per netejar-la i per millorar les canalitzacions de les aigües residuals, qualque abocament als torrents i dur una regeneració global. Pel que fa a la saturació de Formentor el problema és greu i pens que sols es solucionarà tallant el trànsit des de la Base. Allà disposam de dos vials amb molts d’aparcaments. A més des d’aquest punt poden sortir els busos llançadera evitant l’accès a qualsevol vehicle. 

-Repetirà com a candidat a les properes eleccions?

– Me resten 4 anys per a jubilar-me. I ja són 8 anys com a regidor al govern i ara com a batle, pens que he complit, però també he adquirit l’experiència per aportar més coses a una nova etapa. Ho estic valorant.

– Què li engresca més el sou o el càrrec?

– Els sous varen ser polèmics, però si es valora la responsabilitat, les hores de treball i la situació econòmica del municipi, són sous ajustats. Des del càrrec de batle el que vull es tornar a Pollença tot el que aquesta terra m’ha aportat durant els 25 anys que m’ha acollit.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'