– Després de dos mesos a la batlia, quins han estat els principals ensurts que s’ha enduit tocant la realitat de l’Ajuntament?
– Bastants, la veritat, però el més gros seria el de la manca de pressupost a determinades partides. Per exemple, en fires i festes ens vàrem trobar amb 400 euros en negatiu, i amb això hem hagut de moure partides amb l’ajuda de l’interventora per poder fer les festes del poble. També hem trobat subvencions que l’Ajuntament havia demanat per projectes que consideram inviables o que l’hem de modificar, com comprar una pantalla a una empresa de Màlaga per tema de promoció turística.
– Heu iniciat contactes amb Govern i Consell per algun gran projecte que necessita finançament extern per fer-se realitat?
– Ens hem reunit amb el conseller d’Educació pel tema de la gratuïtat 0-3 anys, però li hem explicat que el nostre problema és que no tenim escoleta municipal, i trobam que és prioritari que ens ajudin amb aquest tema. L’anterior legislatura es va licitar l’obra de l’escoleta però va quedar desert, i els doblers que havia d’aportar l’Ajuntament finalment es varen destinar a altres millores del poble, que també eren necessàries. També de l’etapa anterior es va demanar al Consell el projecte de remodelació de l’avinguda del Cocó i ara ens han dit que ja està acabat i ens ho han mostrat. Inclou la solució al problema de les canonades i també una part per embelliment de l’avinguda.
– La reforma de la plaça d’Espanya és un projecte que se’n parla des de fa temps, el voleu impulsar?
– És un projecte de gran envergadura que el volem iniciar, però no volem decidir nosaltres quina plaça volem. La idea és obrir un procés participatiu per escoltar la gent i després obrir un concurs d’idees amb arquitectes per fer-lo realitat.
– Al vostre programa electoral parlàveu del foment de l’esport base, però ara us trobau amb un club de futbol al poble que s’ha convertit en una societat anònima i que té uns accionistes que han arribat nous de fora, aquesta qüestió us preocupa i n’estau pendents?
– Sí, ens preocupa que el futbol passi a ser una societat anònima i ens hi estam ocupant. El tema és que ens diuen que encara no són S.A. i que segueixen essent una associació del poble. O sigui que ens demanaran una subvenció com sempre han fet, i a més és una subvenció important. Nosaltres podem fiscalitzar l’ús de la subvenció, però no podem entrar a una associació en si han pujat la quota, per exemple. I sabem, perquè ens han arribat queixes de famílies, que s’ha pujat la quota i que s’obliga a comprar la roba d’una determinada marca esportiva perquè diuen que tenen un patrocini. Volem que els nins i nines puguin jugar a futbol, però estam estudiant fórmules, perquè si reduïm la subvenció també serà un perjudici per la gent, que haurà de pagar encara més quota. I un altre tema és que si es converteixen en societat anònima hem de veure a quins convenis arribam per l’ús de les instal·lacions esportives, que són municipals.
– L’any 2019 tancà la cimentera, s’anunciaren plans de reindustrialització, però en termes d’ocupació no s’ha arreglat res, la ferida a Lloseta segueix oberta?
– Sí, és preocupant, però en aquests dos mesos encara no ens hi hem pogut posar.
– La planta d’hidrogen havia de ser una solució, però planteja molts dubtes. L’Ajuntament també participava amb un projecte de pila d’hidrogen per la piscina, com està?
– És un altre dels ‘regals’ que ens hem trobat. Som l´únic ajuntament de Mallorca que es presentà a una subvenció europea, però el projecte genera molts dubtes. L’Ajuntament ha gastat molt en encarregar projectes a fora, però el que ens trobam és que anam molt endarrerits per presentar-ho a temps. No sé si amb això hem de ser tan pioners, a més amb un projecte que no veim clar, amb camions tot el dia pujant i baixant per dur l’hidrogen de la planta a es Puig, on hi ha el poliesportiu, però que també és una zona escolar. És una inversió molt grossa que diuen que s’amortitza a llarc termini.
– Plantejau canvis en la gestió del teatre?
– Li volem donar un nou impuls, però adaptat a la realitat del nostre poble. El primer que hem fet és licitar el contracte per tenir una empresa que s’encarregui de les qüestions tècniques, que fins ara ens suposava una despesa grossa. La primera novetat serà el TardorFest, una cita amb la música d’autor de solistes i conjunts mallorquins.
CANVI DE CICLE A LA GESTIÓ URBANÍSTICA
La nova batlessa de Lloseta és conscient que governa en pacte amb el partit ‘històric’ del consistori, que és el PSOE, però no dubta a l’hora de dir ben clar que algunes de les herències condicionaran aquesta primera etapa de la legislatura. La subvenció europea pel projecte de la pila d’hidrogen, la manca de pressupost per fires i festes, i fins i tot la gestió que es va fer de la transició del club de futbol cap a societat anònima ocupen i preocupen. També es volen posar mans a l’obra per tenir un major control de les obres menors. En temes de planejament urbanístic la batlessa assegura que la manca de personal ha fet complicat encara posar-se al dia
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió