Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Entrevista

“Si només votàs el personal de l’Ajuntament potser no seria batle”

Entrevista amb Víctor Martí, batle de Binissalem en un segon mandat en minoria.

– Quin és el secret de l’èxit del batle Víctor per seguir al capdavant de l’Ajuntament?

– No hi ha secret, simplement, fer feina sense aturar. I passar gust fent aquesta feina. Jo sempre dic que per ser conseller del Govern ho pot fer qualsevol, perquè tens un grapat de persones pendent de tu. Jo hi he estat de càrrec al Consell i ho sé bé. Per ser batle no val tothom. Jo tenc el mòbil encès 24 hores diàries i 365 dies l’any.

– Ha fet vacances?

– No, no n’he tengut.

– I per què és un batle tan esquiu amb els periodistes  ?

– No me’n fio d’ells, en general i amb excepcions, consider que estan bastant comprats ells o els seus caps. Jo vull gent si pot ser del meu poble i que els pugui mirar als ulls.

– Sabíem que era un batle sense fre i mal d’aguantar-li el ritme, però això de fer una salutació al programa del Vermar sense cap punt…

– Ja ja, això ha estat una errada. Ho vaig escriure ‘a tope’ al darrer moment i de tira, i ho vaig passar com esborrany, però per error va acabar sortint així. Però no ha quedat tan malament, no?

– Sembla que és un batle més estimat de portes a fora de l’edifici de l’Ajuntament que per la gent que fa feina dedins.

– No ho sé…

– Creu que seria batle si només votàs el personal?

– Segurament no… però el que passa és que a jo el que em rebel·la és quan el sistema de l’Administració no sap o no pot donar resposta al problema d’un veïnat que presenta escrits, instàncies, etc, i els funcionaris no li donen solucions. En aquests casos és quan és vera que a vegades jo em boto els funcionaris i surt a arreglar el problema jo directament. La gent està cansada de no rebre respostes.

– Com es pot explicar que no es paguin factures de proveïdors?

– No he pogut pagar durant molt de temps perquè l’oposició ho boicotejava i votava en contra als plens. Però al final s’ha pagat tot incorporant les partides al pressupost anual. És així de trist el que ha fet l’oposició els darrers anys.

– No s’entén que un Ajuntament no convoqui plens.

– Primer anàvem mancats de tècnics, i després el que volia l’oposició era cobrar la dieta del ple i per això estaven rabiosos. No fer plens va ser la meva resposta al boicot que volia fer l’oposició.

– Lluitareu per aconseguir el nou centre de Salut?

– Clar que sí, tenim el solar, però l’oposició ha votat en contra dues vegades els darrers tres anys. Ja estaria acabat! I això que la consellera anterior va telefonar als regidors seus de Binissalem per intentar que ho aprovassin, però no. Els d’aquí varen dir que millor anar al metge a Consell o a Inca que no al nostre poble.

–Què més intentareu aconseguir d’aquest nou Governs i Consell?

– Volem una residència  de la 3a edat per 120 places, un centre de dia, fer aparcaments, pavellons i millores a les escoles, millorar parcs infantils i instal·lacions esportives. Ens agradaria posar en marxa una piscina climatitzada que podria fer-se al parc del Txiri, però depèn de les subvencions que hi hagi.

– I rescatar el servei d’aigua?

– Ens agradaria recuperar la gestió, però la concessió està donada per 30 anys i rescatar-la costaria 3,5 milions. És curiós que el PP la donàs a una empresa amb relacions familiars amb gent del PP. 

– Es farà la segona fase del polígon?

– Es va aprovar fa anys amb vots de PP, PSOE i Més, i quan presentam que s’executi varen votar en contra. No té cap sentit.

– Entre Binissalem i Lloseta està quedant com un gran parc fotovoltaic?

– Estèticament no m’agrada, però ha estat una important font d’ingressos per l’Ajuntament. Però els permisos passen per damunt de nosaltres, no els concedim d’aquí. 

– Enguany es va fer pagar pel sopar de fideus del dijous?

– Sí, 1 euro la gent de Binissalem i 5 euros els de fora. Ho organitza la 3a edat i ho cobren ells. 

– Que heu volgut fer neteja de gent de fora?

– [Riu]… talment!. Bé, més bé diria que hem de dessaturar ja.

Bartomeu Noguera
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'