Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Sa Plaça

El per a Pasqua puja de preu, encara que la cooperativa de Pollença el maté per treure animals

 Segons la cooperativa pagesa de Pollença, especialitzada en la cria seleccionada i controlada de mens per part dels socis, enguany tenen previst durant la campanya de Pasqua treure a la venda uns 1200 mens d’entre 8 a 10 quilos, segons explica el gerent, Paco Úbeda. “Les previsions són de mantenir el preu de l’any passat, a 85 euros l’exemplar”, diu Úbeda i matisa, “ malgrat el mè en canal a la Llotja ha pujat respecte a l’any passat hem de fer l’equilibri entre els preus i el nombre d’animals que hem de treure al mercat, ja que si al final no els venem, els hem d’alimentar i els pinsos i ferratges si que han pujat de cost, d’aquí que optem per mantenir uns preus més ajustats perquè els pagesos puguin treure animals de les seves explotacions”. 

El preu de l’oví a la Llotja la setmana abans de la campanya de Pasqua  ja havia experimentat un increment, sobretot els mens d’entre 6 i 8 quilos, on el preu era de 7,3 euros/quilo en canal. També van pujar els mens de 8 a 10 quilos i els de 10  a 13 quilos, que són els que més demanda tenen i es cotitzaven a 6,2 euros/ quilo. Els que han encetat la campanya de Pasqua amb preus més alts, són els ramaders ecològics. Aquest treuen al mercat un mè d’11 quilos per 140 euros, mentre que mig mè val 80 euros. Aquests es venen en canal i amb la freixura. Si s’han de fer més trossos de cada peça i s’ha de servir a domicili els costs s’incrementen entre 5 i 10 euros.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'