Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Sa Plaça

Viatge a Bilbao: El Guggenheim acull una exposició sobre Joan Miró

La ciutat de Bilbao, gràcies al Museu Guggenheim, en els darrers anys s’ha convertit en un referent de l’art contemporani a nivell internacional. L’impressionant edifici de Frank Gery s’integra amb la Ría com un enorme i lluent vaixell ple de cultura. En el seu interior trobem una col·lecció permanent formada per algunes de les obres dels artistes més importants de la segona meitat del segle XX, tant nacionals com internacionals, com poden ser Chillida, Yves Klein, de Kooning, Rauschemberg, Tàpies, Warhol o Rothko, entre d’altres. 

A fora, també envolten al museu algunes obres dels més icònis artistes contemporanis, com els tulipans i el Puppy de Jeff Koons, que ja s’ha convertit en l’emblema de la ciutat basca, el gran arbre i l’ull d’Anish Kapoor, o la Mamà de Louise Bourgeois

Actualment el museu acull una exposició temporal dedicada a Joan Miró, La realitat absoluta, en els trenta anys de la seva mort. Aquesta exposició explora un període fonamental de la trajectòria del pintor català, que va des de 1920, quan fa el seu primer viatge a París, fins a 1945, plasmant una evolució des del realisme màgic a un vocabulari personal de signes constel·lats i flotants. Miró va interessar-se per qüestions espirituals, místiques i oníriques, sense abandonar la crítica política i l’oposició al franquisme.   

En el nostre viatge cultural a Euskadi, el pròxim 28, 29 i 30 d’abril, es podrà visitar tant la col·lecció permanent del museu Guggenheim com l’exposició dedicada a Joan Miró. Si esteu interessats en venir, podeu reservar fins el 31 de març al telèfon 971 50 70 51 o bé a través d’ info@saplaca.cat.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'