Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Sa Plaça

Viu amb Sa Plaça una primavera cultural a Euskadi

El Meatzalde Goikoa Parkea a La Arboleda, antiga colònia minera de la ria bilbaina i el Chillida Leku, parc al costat del ‘Caserio’ que enamorà l’escultor, són el motiu del viatge de SA PLAÇA.

Aquest viatge que vam programar l’any 2020 va coincidir amb l’entrada del confinament a causa de la pandèmia de la COVID i es va posposar. Era, a més d’una eixida a la natura i  l’escultura basca, un homenatge a l’amic i col·laborador de la revista Antoni Mariner, que morí repentinament a La Arboleda, un model de parc que li hauria agradat traslladar a les mines de Sineu.bAra el tornem posar en marxa pels darrers dies d’abril.

El metall de ferro defineix molts d’aspectes del que és Euskadi en totes les seves vessants. I és que és a les entranyes d’aquesta terra que, a la superfície conjuga tots els colors del verd, com cantava el poeta. Possiblement aquest és el motiu que el ferro sia la matèria expressiva dels artistes d’aquell país. 

La Arboleda és coneguda com una de les zones d’esbarjo de Biskaia, que en el passat va tenir un rol absolutament distint i és que aquest nucli urbà fou un dels llocs on més tones de ferro es van extreure. Des del temps dels romans fins a les darreres colònies de miners, on va viure Dolores Ibárruri, la Passionària,  és el recorregut del centre d’Interpretació de Peñas Negras, amb moltes fotografies de l’abans i el després del boom miner que va canviar tant el paisatge. El diumenge 30 d’abril inclou la visita al parc escultòric de Chillida a Hernani, pel matí. L’escultor més afamat d’Euskadi no necessita presentació. Es va enamorar d’un vell ‘caserio’ on hi va instal·lar part de la seva obra. Poc a poc l’obra va envair l’entorn i tot el conjunt es transformà en un gran museu a l’aire lliure i un lloc d’exposicions temporals. A Donostia visitarem el famós ‘Peine del viento’ i altres indrets d’interès.

Aquesta és una espipellada del viatge que significa una passa més en la normalització de l’activitat  d’animació sociocultural de la revista. El preu per a subscriptors és de 550€, i per a no subscriptors 575€, i inclou règim AD, autocar, dinars amb aigua i vi inclosos, guies locals i entrada al Chillida Leku (suplement habitació individual 160€). Podeu reservar fins el 31 de març al telèfon 971 50 70 51 o a info@saplaca.cat

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'