Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Entrevista

“Ara la gent ja no toca a la porta del batle per demanar feina com feien fa vint anys”

Joan Rotger (PP), Incombustible polític amb 30 anys de batlia a Selva i 40 de carrera

–L’altra dia el grup Arrelam criticava la quantitat de fotos del batle que es penjaren a les xarxes de l’Ajuntament el cap de setmana anterior, potser aquesta frenètica activitat sigui perquè en Joan Rotger d’aquí un any deixarà la batlia i partirà a Madrid com a senador?

–El més important és veure que l’Ajuntament té una activitat constant a tots els pobles del municipi. I si hi ha distints actes i el batle hi està present, el batle sol repartir un premi o fer coses. Per tant, no tenc res que dir a això d’Arrelam. Si aquest  és el  major problema del nostre municipi, crec que van ben equivocats.

–Però partirà de senador?

–Jo vaig anar a la candidatura de substitut de Martí Torres. Ara estic centrat en el nostre municipi i mereix tota la meva dedicació. En tot cas, la tasca de batlia seria perfectament compatible amb la tasca de senador. És un honor representar Mallorca al Senat.

–Si hi ha l’oportunitat, acceptarà.

–No s’ha plantejat, però quan una persona va a una candidatura ha de ser conseqüent, i jo on don la paraula procur complir.

–Li sembla més estable la batlia que el càrrec de senador?

–Du molta més feina un càrrec de batle. És necessària una gran gestió per fer projectes i escoltar el ciutadà. Ara mateix hem aconseguit subvencions pel triple del pressupost municipal, més de 10 milions. Un batle ha d’actuar molt ràpid a problemes urgents. Tot canvia, ara, per exemple, una de les coses que menys es veu és que la gent ja no ve a demanar feina. Fa vint anys hi havia més gent que tocava a la porta per demanar feina, o s’oferia, o demanaven per un fill o un net. O hi ha més feina o tenim uns millors serveis socials que cobreixen més. 

–Tots els ajuntaments tenen un munt de projectes, hi haurà constructores per tanta obra? 

–És cert que hi ha problemes per adjudicar obres. Ens obliga a refer i repassar projectes.

–Com pot esser que la Conselleria d’Educació se sorprengués de que l’escola de Selva estava apuntalada i el conseller Vera ho hagués de descobrir a una visita?

–El conseller Vera ha visitat totes les escoles del nostre municipi, l’anterior conseller en vuit anys no ho va fer. A Selva la conselleria va fer una obra fa quatre anys i mentre es feia l’Ajuntament va apuntalar una jàssera on hi havia cruis. A partir d’aquí, tant l’Ajuntament com de la direcció de l’escola es varen enviar escrits a conselleria. Quan el conseller Vera ho va veure, va dir: això no pot continuar així. Ara mateix, pensam que la solució passa per fer una escola a un edifici nou a la zona propera al poliesportiu.

–Ara que parlam molt de saturacions i de veïnats cansats de molèsties, ha sortit a premsa la polèmica per l’autorització a un restaurant de la plaça, el Selvatge. Com està aquest tema?

–Hi ha hagut una iniciativa empresarial de restaurar un antic casal del poble i canviar l’ús a restaurant. Aquest restaurant té totes les llicències necessàries. Un grup de veïnats estaven preocupats per si aquesta activitat podia produir molèsties de renou…

–Es deia que la terrassa no es podia utilitzar.

–Totes aquestes afirmacions que s’han fet no s’adapten a la realitat. A dia d’avui té llicència i pot complir tota l’activitat. Té llicència per 110 places, 55 interior i unes 60 a terrassa, i és una activitat que esperem que vagi bé.

–A vegades els veïnats es cansen de veure que hi ha iniciatives empresarials que tenen més facilitat per tirar endavant…

–La normativa i la llei no sap si és de turisme o no. Determina si urbanísticament és possible fer una obra de reforma, i si com activitat s’han pres les mesures que la norma obliga. L’Ajuntament ha tramitat l’expedient i hi ha la llicència donada. Els veïnats es varen preocupar i tots els escrits estan contestats. Per tant, el restaurant Selvatge té llicència d’obra i d’activitat.

–Té una àmplia trajectòria dins el PP, i els ha vist de tots els colors, estant al Govern amb Matas o al Consell en temps de Bauzá, quin consell dona als joves del partit?

–Ara tenim una fornada de batles i regidors joves del PP molt ben formats. La gran força és la qualitat personal dels batles. Tots els batles del PP estimen Mallorca, estimen Balears, estimen la nostra cultura i estimen la nostra manera d’esser.

–Què va ser més complicat, els anys amb Matas i l’ombra de la corrupció o els anys d’en Bauzá i la protesta social que va generar?

–La darrera victòria és una gran satisfacció, perquè va ser decebedor veure determinats comportaments de persones que jo havia recolzat.

–Li va fallar en Matas o en Bauzá?

–Jo he procurat no fallar, però la militància del PP hi va haver un moment que es va sentir decebuda per comportaments individuals.

–Matas idò.

–[Somriu]… jo procur no decebre ningú, deixem-ho així. 

Bartomeu Noguera
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'