Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Sense categoria

El festival INCLÀSSIC torna un any més amb un ampli repertori

L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui una nova edició del cicle de música clàssica INCLÀSSIC, que es desenvoluparà durant el mes de juny al Claustre de Sant Domingo. L’acte de presentació ha estat presidit pel batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Cultura, Alice Weber.

«Un any més, tornam a apostar per propostes d’alta qualitat que incorporen també una àmplia oferta de músics locals. D’aquesta manera, mantenim el nostre compromís educatiu i cultural  d’impulsar joves artistes illencs i ajudar a la seva promoció i difusió», assenyala Weber.

Aquest és un cicle de concerts que any rere any s’ha consolidat, i va néixer amb la finalitat de facilitar la difusió musical de diferents èpoques i autors mitjançant la música de cambra i la música coral, i apropar les noves formacions i estils a la ciutadania. Igualment, es pretén, a través de la música, com a element cohesionador de públic, de patrimoni i d’història, dinamitzar el teixit social, cultural  i econòmic de la ciutat. 

Així doncs, INCLÀSSIC 2023 començarà dia 9 de juny amb “Un rèquiem més íntim”, a càrrec de l’Orquestra Lauseta, dirigida per Xisco Amengual; i l’Escolania Blauets de Lluc, de qui és director Ricard Terrades. Després, dia 16, el Claustre de Sant Domingo acollirà l’actuació «Ballades d’ocells. Balades de Chopin i ocells de Messiaen a l’aire lliure», de Tomeu Moll-Mas (piano). El festival continua el 17 de juny amb el concert «El motet romàntic: Reissiger, Rheinberger, Bruckner, Mendelssohn», d’Studium, cor de cambra, amb la direcció de Carles Ponseti; i d’Art Vocal Ensemble, amb Llorenç Gelabert de director.

Seguidament, pel 23 de juny està programat el «Concert Simfònic Coral», a càrrec de l’Orfeó Balear i l’Orquestra Camerata Balear. Amb José Miguel Asensi i Ana Rodrigo de solistes i Daniel Mulet de director.

D’altra banda, un any més, INCLÀSSIC acollirà la semifinal del Certamen de Joves Intèrprets en la modalitat de solistes del programa cultural Art Jove 22, que organitza l’Institut Balear de la Joventut i la Conselleria d’Afers Socials i Esports. El concurs es celebrarà els dies 24 i 25 de juny a les 19.30 hores.

Ja per acabar, el 30 de juny s’interpretarà «A l’ombra de la guerra» de Boulanger, Renié i Shostakovich. Amb Marc Alomar al violoncel i Neus Estarellas al piano.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'