Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Pollença es bolca per anar a Ternelles a cercar el Pi de Sant Antoni

Milers de pollencins participaren de la jornada de pujada a Ternelles per acompanyar el Pi fins a la Plaça Vella.

Ni el vent ni les calabruixades aturaren les ànsies de treure la festa endavant, i l’eixida pollencina a la finca de Ternelles el dia de Sant Antoni per anar a cercar el Pi fou un èxit d’organització i de participació. Milers de persones s’aplegaren el migdia d’ahir per dinar junts i acompanyar el carro que porta el Pi fins a la plaça Vella del poble.

La sortida fou a les 11.30 des de la plaça de l’Almoïna. Feia una hora s’havien acabat les beneïdes i la gent s’acumulava per viure el sus de partida per enfilar el camí cap a Ternelles. Una hora després s’arribava al punt de la finca on descansava el tronc del Pi. Allà l’organització començà a repartir pa i arengades perquè la gent pogués reposar forces. L’alerta per forts vents va fer que no es pogués fer foc i, per tant, no es pogueren fer torrades, i per aquesta raó molts pollencins varen dur el seu menjar.

A les 14 h. començà el descens del Pi, just al mateix moment que començava a fer una forta calabruixada a Ternelles. L’operació de conduir el Pi fins al poble va durar dues hores i mitja, i a les 16.30 s’arribava al Pont Romà. A partir d’aquest moment començà l’itinerari pels carrers del poble per fer l’entrada a la plaça Vella abans de les 18 h.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'