Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Sense categoria

Veïns de Pollença es mobilitzen contra la privatització de Formentor

Una vintena de persones de diferents sensibilitats polítiques s’han reunit preocupades per la privatització de Formentor i hem decidit iniciar accions de protesta al llarg de l’estiu per fer evident el malestar dels residents.

_______________________________________________________

A la reunió oberta que convocà Alternativa per Pollença als jardins Joan March de van assistir una vintena de persones de diferents sensibilitats polítiques, però amb un punt comú: la preocupació per tot el que ha passat a Formentor els darrers anys.

A la reunió es parlar del vergonyós esbucament de l’històric hotel de Formentor i de les nombroses irregularitats comeses amb el vist-i-plau de l’anterior equip de govern municipal. També es van tractar les restriccions a la península i les dificultats dels mallorquins per accedir-hi, tant per la massiva afluència de visitants, l’insuficient transport públic (i és que, en nombroses ocasions, els autobusos arriben ja plens al Port de Pollença).

El tema de debat principal fou el relatiu a l’aparcament, zones verdes i vials de Formentor, teòricament de titularitat municipal des del 15 de juny del 2021. Era part de l’acord per a l’atorgament de la llicència d’obra per a reformar l’Hotel, que implicava la prèvia cessió d’aquests terrenys d’acord amb el PGOU, van explicar des d’Alternativa. “Malgrat això, i posant tots els recursos possibles en contra d’aquesta cessió i les seves conseqüències, aquesta és ja la tercera temporada que l’empresa propietària de l’Hotel ha seguit explotant l’aparcament com si fos seu, davant la manca de contundència de l’anterior Ajuntament que s’hauria hagut d’esperar davant tal presa de pèl”, destacà Pepe García d’Alternativa. La revocació de la llicència de l’aparcament es troba en aquest moment recorreguda per part de l’empresa i a l’espera que es manifesti el tribunal. Per altra part, denuncien que “es mantenen elements com a senyals, barreres, cartells de propietat privada… com si els vials fossin privats”.

Al final de la reunió-xerrada es va concloura que és necessari fer visible el malestar que hi ha entre els residents davant aquest cúmul de despropòsits i per aquest motiu “es realitzaran una sèrie d’accions que s’aniran concretant durant aquest estiu, per reivindicar la titularitat municipal de l’aparcament i dels vials i zones verdes de Formentor i perquè la Península no es converteixi en una zona privada cada vegada més tancada i restrictiva”, van acordar i manifestar els presents.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'