Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

32 instituts de Mallorca participen al concurs literari AMIC-Ficcions

200 alumnes mallorquins han presentat relats a aquesta 15a edició que compta amb més de 5000 participants de Catalunya, Balears, País Valencià, Aragó i Andorra.

El concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” ha arribat aquesta 15a edició al seu rècord de participació amb un total de 5.336 alumnes registrats de 350 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Aragó i Andorra. Amb 843 participants més respecte a l’any passat, la participació ha augmentat un 19%.

A les Illes Balears participen un total de 437 alumnes inscrits de 44 centres educatius. El Col·legi Concertat Sant Josep de Maó és el centre més participatiu de les illes amb 72 inscrits. Mallorca és l’illa del territori més participativa amb 201 joves de 32 instituts, seguida de Menorca amb 121 inscrits de 6 escoles i; per últim, Eivissa amb 115 inscrits de 6 centres educatius diferents.

El concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” està dirigit a alumnat de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la: Nosaltres a la lluna d’Alice Kellen, Ciutats de Fum de Joana Marcús, Jaufré (anònim), El que penso (sobre tot) de Jordi Sierra i Fabra i Terres mortes de Núria Bendicho Giró, els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega.

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc- centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals. La revista Sa Plaça i el web saplaca.cat en formen part.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'