Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Educació i serveis socials de Lloseta treballen des de fa cinc anys amb la família d’Izan

Les institucions varen primar la confidencialitat de les actuacions quan se’ls acusava de no fer res per defensar el menor

La denúncia d’una família de Lloseta sobre un pressumpte cas de bullying a un nin de 12 anys, ha quedat tancada per la Guàrdia Civil per manca d’evidències d’aquest assetjament continuat.

L’enrenou provocat per la difusió per xarxes d’un vídeo enregistrat a l’escola d’estiu de Lloseta en el qual es veu com s’insulta a un nin d’onze anys mentre li canten per felicitar l’aniversari, va desembocar en aquesta investigació policial. L’escena d’aquest nin -de nom Izan- es convertí en poques hores en un fenòmen viral per xarxes una vegada el seu germà pujà el vídeo denunciant la poca educació dels companys i també dels monitors de l’activitat per permetre aquests fets. 

Després d’aquesta campanya arribaren les reaccions polítiques i la demanda d’explicacions al Govern per conèixer quines actuacions s’havien fet des de l’Administració. Ni l’escola, ni el Consistori, ni el Govern varen voler entrar en detalls en aquest joc de declaracions creuades i renou mediàtic. De fet, quan se’ls acusava de no fer res per ajudar al nin des dels serveis públics, les institucions primaren la confidencialitat de les actuacions.

La revista SA PLAÇA ha pogut confirmar ara de fonts d’Educació i dels Serveis Socials que la família d’Izan ha rebut una atenció especial per part dels tècnics des de la seva arribada a Lloseta fa uns cinc anys. Aquestes fonts no volen precisar els motius pels quals s’han anat obrint i tancant protocols fent feina coordinada entre diversos organismes, però sí afirmen que sempre s’ha cercat protegir el menor. Aquest expedient de les actuacions realitzades va ser el primer que varen tenir damunt la taula els investigadors policials.

La regidora de Serveis Socials de Lloseta, Antònia Massanet, confirma que efectivament té constància de que fa anys que el seu departament realitza actuacions amb la família d’Izan. Assegura que segueixen fent feina amb discreció.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser