Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El Conservatori d’Inca incorpora música tradicional, taller de glosa i ball de bot

Xisco Dopico, Pep Toni Rubio i Macià Ferrer seran els professors que duran endavant l’àrea d’activitats de cultura popular.

El Conservatori Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell d’Inca vol promoure la música tradicional i la cultura popular a través d’una àmplia oferta de cursos i tallers. Una de les primeres accions que ha duit a terme el Conservatori ha estat la recuperació de l’Escola de Ball Mallorquí amb la col·laboració de la Revetla d’Inca, l’entitat degana del ball mallorquí a la capital del Raiguer. Així, oferirà classes de ball mallorquí, tant per a infants com també per a adults, que seran impartides pel professor de la Revetla d’Inca Xisco Dopico.

Per altra banda, el Conservatori d’Inca continuarà amb l’oferta de classes de música tradicional de la mà del professor i popular músic Pep Toni Rubio. En aquestes s’hi aprendrà a tocar el flabiol, el tamborí, les xeremies i altres instruments relacionats amb el folk de Mallorca. Així mateix, es mantendrà el taller de glosa que duia a terme amb l’associació Glosadors de Mallorca, i que continuarà coordinant el glosador local Macià Ferrer.

Andreu Caballero, regidor responsable del Conservatori Antoni Torrandell, explica que “volem apropar la música tradicional i la cultura popular a tota la ciutadania. I volem fer-ho de la mà de les persones i les entitats que la mantenen viva dia a dia”. En aquest sentit, Marcelino Minaya, director del Conservatori, apunta que “hem creat el Departament de Música Tradicional dins el Conservatori per impulsar i coordinar tota l’oferta formativa de música tradicional i cultura popular”.

Finalment, el batle Virgilio Moreno ha comentat que “la música i la cultura popular són elements molt dinàmics de la nostra societat. Des de l’Ajuntament d’Inca, i en aquest cas concret des del Conservatori Antoni Torrandell, continuarem treballant i col·laborant amb les entitats per impulsar i mantenir viva la nostra cultura i les nostres tradicions”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'