Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

L’Ajuntament de Pollença anuncia una reunió extraordinària per “reflexionar sobre la seguretat” del Pi de Sant Antoni i per evitar més actes incívics

Coronen el Pi quan l’Ajuntament havia dit que la la festa s’havia de suspendre i IB3 ja havia desconnectat.

Ja era més Santa Beatriu que Sant Antoni, però tot i haver passat les 12 de la nit, el poble pollencí no va consentir deixar el Pi sense coronar. Oficialment la festa s’havia donat per acabada perquè era tard i ningú havia pogut accedir al cim del Pi, però el caliu de la gent seguia viu i encara es varen donar alguns intents més de pujar.

Qui finalment ho conseguí fou Sergi Gómez, que arribà fins a la senalla, pogué fer volar les paperines i llevar el ternal. Un heroi de darrera hora que salvà l’orgull pollencí encara que l’Ajuntament ja hagués dit que la festa s’havia de suspendre i, fins i tot, IB3 tv sorprengués a l’audiència aturant l’emissió argumentant que no tenia sentit continuar perquè l’acte havia acabat i la retransmissió en directe ja no tenia sentit i només podia fomentar que la gent volgués continuar pujant posant-se en perill.

Es va viure una nit amb una tensió en augment a mesura que s’anava allargant l’espera i ningú s’acostava a coronar el tronc. Qui ho intentava assegurava que havien posat saïm a la part alta i feia impossible accedir-hi. Els intents se succeïren i alguns dels aspirants va caure mentre ho intentava, amb resultat de lesions que necessitaren assistència sanitària.

Avui, l’Ajuntament de Pollença ha fet un comunicat per lamentar “el que va succeir ahir, 17 de gener, al final de les celebracions de Sant Antoni. Tot i que va ser una diada tranquil·la i es va desenvolupar amb normalitat, des que el pi va arribar a la plaça Vella, varen ocórrer una sèrie de fets que varen dificultar la pujada i incrementar la perillositat de la festa”. La nota recrimina que “es varen donar accions inadequades: l’aplicació d’amagat de saïm a la part alta del pi (l’organització només posa sabó fins a la segona corda)  i la inclinació d’aquest, causada per les ànsies de pujar i l’aglomeració de gent, que no va deixar clavar-lo a la plaça com és necessari”.

Per culpa d’aquesta situació s’explica que “passada la mitjanit, i a causa de la perillositat, l’equip de govern va decidir aturar la festa, sense que ningú hagués coronat el pi el mateix 17 de gener. De totes maneres, en l’impàs entre que es prenia aquesta decisió i arribava la Policia Local, es va deixar que Sergi Gómez fes un darrer intent. Li agraïm la feina d’haver baixat la senalla i haver llevat el ternal”.

Ara, l’equip de govern anuncia que “es reunirà per valorar aquesta pujada al pi 2023 i reflexionar sobre la seva seguretat”. També es convocarà “una junta de portaveus, amb la comissió de festes, amb l’objectiu d’analitzar la situació, millorar-ne la seguretat, i prendre mesures per evitar que els actes incívics es tornin a repetir en els anys vinents”.

En el mateix comunicat es vol agrair “la bona col·laboració de la majoria dels participants, i la feina de la Comissió de festes i de totes aquelles persones que vetllen per la seguretat i el bon funcionament d’aquest dia”.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'