Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Les celebracions de Sant Antoni s’allarguen fins al cap de setmana

Correfoc Sineu 2023

Les celebracions de Sant Antoni i Sant Sebastià s’han allargat fins aquest cap de setmana, en gran part pel mal temps, que ha fet que actes com les beneïdes d’Alcúdia, que s’havien de dur a terme el dimarts capvespre, es posposessin fins diumenge migdia, quan es va formar una llarga cua al Passeig Pere Ventayol de participants amb els seus animals, que van rebre un davantal commemoratiu. L’acte va contar amb l’actuació de Sarau Alcudienc.

D’igual forma i després de dos anys de pandèmia, les beneïdes de Sineu es van celebrar el dissabte 21, amb caparrots, dimonis i carrosses. A continuació es va encendre el fogueró, posposat pel mal temps, seguit del gran correfoc, que va omplir de pólvora i espurnes el poble, des de la plaça de l’església fins al fossar, gràcies als Dimonis de sa Cova des Fossar i els Diables La Garsa.  

Llubí no va quedar enrere, i dissabte a la tarda va celebrar les tradicionals beneïdes. Ja cap el vespre, malgrat la pluja i el fred, es va encendre el fogueró i es va dur a terme el correfoc. 

Per altra banda, Inca va festejar divendres Sant Sebastià amb una missa solemne a l’església de Sant Domingo, així com el Rosari acompanyat de les guitarres de la Revetla d’Inca, al Carrer Sant Sebastià, on Joana Maria Bonet Ferragut, propietària de la ferreteria Bonet, va ser la pregonera. La festa va seguir amb foguerons, torrada i ballada popular. 

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'