La Mancomunitat del Pla presentà una guia d’experiències on el turista pugui conviure amb el resident. El document editat en format digital contempla 25 propostes que es distribueixen en quatre grups d’experiències. Turisme gastronòmic, enoturisme i oleoturisme; turisme actiu i natura; cultura i patrimoni i turisme rural i slow.
La presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pasqual assenyalà que “aquesta guia és una de les potes del Pla de Sostenibilitat Turística del Pla que ha de servir per potenciar un desenvolupament sostenible que preservi els recursos naturals i patrimonials, conscienciï als viatgers i a la població local de la necessitat de conservar-los, generi un impacte econòmic al municipi i respecti i faci valer la cultura i les tradicions del Pla de Mallorca”.
Dins aquest nou impuls de turisme sostenible i integrador amb els veïns, Llubí, s’avança i dona exemple. La italiana Romina Cillari, natural de Salerno i amb més de 15 anys d’experiència dins el sector hoteler, treballant en diferents departaments i països (Tanzania, Cambodja o República Dominicana), a més de Catalunya i les Illes, des del mes de febrer passat ha recalat a l’antiga posada de Son Torrens, de la família del metge Sbert. Un casal que fa anys ja fou adaptat per acollir turistes sota el nom de ‘Casa Mona’.
Romi, com la van coneixent els veïns del poble, destaca que “l’empatia és el nucli del seu lideratge professional i humà”. I així ho ha posat en evidència, quan fa unes setmanes va decidir que “can Sbert s’havia d’obrir als veïns del poble. No potser que molts no hagin entrat mai als jardins”. D’aquí que organitzàs una jornada de portes obertes, on els veïns van recórrer el jardí i on molts li van aportar informació de la casa i la família; “m’expliquen que era la casa pairal del metge Sbert i de fet hi ha elements i estris mèdics que hi són i estan repartits pel pati o la bòveda“.
La filosofia de la nova regent de Casa Mona és “crear, concretar i compartir. No venem estàncies, venem un estil de vida i l’art de compartir”, matisa Romi. Així ofereix una estància fora del bullici de les zones turístiques, a un casal del s. XIX, amb un jardí privat però obert al públic. Una obertura també de cara als veïns que van ser rebuts amb una degustació de plats que integren la gastronomia típica del sud d’Itàlia i la del cor de Mallorca; des del calzoncini al forn d’escarola amb tàperes i olives trencades, Polenta de maís amb sobrassada, Parmigiana d’albergínies amb formatge de Maó, fins la truita amb patates de sa Pobla.
Avançant-se a les passes del nou pla turístic del Pla, també a Llubí, la veterana guia turística a més de professional del sector d’ensenyament per a estrangers, Magdalena Torrens, ha optat per reformar l’antiga posada de Son Ros. Es tracta d’una construcció de la segona meitat del segle XIX que va pertànyer als senyors de Son Ros. Amb celler cobert amb voltes i suportat per una arcada.
Son Ros va ser adquirida pels padrins de l’amfitriona que la van comprar el 1950 i la van restaurar. Ara la posada ha sofert una nova restauració i readaptació per tal d’acollir un centre de residència i formació per estudiants d’Erasmus i també per a la realització de tallers i estàncies de relaxament.
“Son Ros és el lloc idoni per escoltar el silenci, relaxar-se i descansar, a més de gaudir de la natura i connectar amb el teu interior i créixer com éssers”, destaca Torrens que ja ha elaborat un ampli ventall de tallers i activitats de cara a l’obertura al públic el dissabte 13, com neuro-dansa, gong, teràpia gestalt o ‘cuencos’ tibetans.
Cada un dels espais del casal estan pensants per acollir teràpies corporals, aromateràpia, bany de gong, ioga, dansa, … A més de tot un seguit de tallers de cuina, cates de vins,… Tot plegat amb la disposició de vuit habitacions dobles que ocupen les antigues dependències del casal, sent el primer centre residencial de formació i ensanyament reglat al municipi.
L’enoturisme també té cabuda al poble amb l’obertura de les vinyes del Molí d’en Blanc, on cada dijous es podran visitar i alhora degustar un pa amb oli a la vora del celler i amb vistes al Molí i als talaiots dels Racons.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió