Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Som Serveis Energètics iniciarà el primer projecte d’autoproducció fotovoltaica compartida a Binissalem

El passat 24 de febrer va tenir lloc la signatura de l’acord entre la comunitat energètica Som Serveis Energètics, l’empresa 3 Glops i la propietat de la nau industrial on aquesta última s’hi allotja, pel qual es cedeix la coberta de la nau a Som Serveis Energètics per a instalar-hi el seu primer sistema fotovoltaic d’autoproducció compartida a Binissalem. 

Aquesta instal·lació permetrà que les empreses i particulars que estiguin en un radi de 500 metres, i vulguin formar part de la comunitat energètica, puguin disposar d‘energia renovable i local durant els pròxims 25 anys a un preu estable i més econòmic que el preu del mercat. En els pròxims mesos s’organitzaran diferents actes per a explicar el projecte i s’obrirà un període d’inscripció a la comunitat.

Aquesta instal·lació permetrà reduir anualment 35 tones d’emissions de CO2 sense ocupar sol rústic. Som Serveis Energètics és la primera Comunitat Energètica sense ànim de lucre establerta a Mallorca. Creada en forma de cooperativa de consumidors i usuaris a finals del 2020, compta amb més de 100 persones sòcies i, entre els seus objectius, té aconseguir un sistema de producció energètic renovable, distribuït i en mans de la ciutadania per tal d’aconseguir una transició energètica justa i a l’abast de tothom.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'