Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

El sector del vi qualifica la fira de Pollença com “utilíssima” després de dos anys aturats

La XIX Fira del Vi de Pollença se celebrarà el 7 i 8 de maig al recinte de Can Conill.

La XIX Fira del Vi de Pollença se celebrarà el 7 i 8 de maig al recinte de Can Conill.

La XIX Fira del Vi de Pollença se celebrarà els dies 7 i 8 de maig al recinte de Can Conill de Pollença. A la presentació hi han assistit el batle de Pollença, Tomeu Cifre; el regidor de Comerç i Fires, Miquel Llobeta; el president de l’Associació Vi Primitiu de Pollença, Josep Bibiloni; i el guanyador del concurs de la imatge gràfica de 2022, Toni Cabanellas.

Josep Bibiloni, president de l’Associació Vi Primitiu, ha explicat que a la Fira hi haurà entre 275 i 300 referències per tastar. “Aquesta fira és utilíssima pel sector, ja que ho hem passat molt malament durant aquests dos anys que hem estat aturats. Les vinyes varen fer rem i vàrem tenir vi que no va tenir sortida, ja que amb la restauració gairebé aturada es consumia molt poc vi. Poc a poc ens hem anat recuperant i ara tenim la producció de 2021 amb bones expectatives que les coses funcionin”, ha declarat. “Els visitants tendran el privilegi de tastar les primeres anyades de 2021, ja que estan embotellades i a punt de sortir”, ha explicat Bibiloni.

Tomeu Cifre, batle de Pollença, ha declarat que “aquesta és l’edició de la Fira del Vi on es retorna a la normalitat i on el públic podrà degustar les referències noves dels viticultors. Continuam en la línia de donar suport a la Fira amb un gran esforç de l’Ajuntament i també de l’Associació Vi Primitiu, un suport per promocionar Pollença en el sentit més ampli, des del sector primari fins al consumidor de vi i del sector de la restauració”.

L’objectiu de la Fira del Vi, segons els organitzadors, és degustar i descobrir els vins que s’hi presenten, ja que un petit tast és suficient per captar l’essència d’un vi. A més de ser un punt de trobada entre els productors, distribuïdors i restauradors.

A més dels trenta-sis cellers mallorquins, hi haurà una representació de vint-i-un cellers DO Montsant, de la zona de Falset (Priorat), gràcies al tercer agermanament de fires entre la Fira del Vi de Pollença i la Fira del Vi de Falset. Aquest agermanament és alhora un homenatge, ja que la font d’inspiració per a la creació de la Fira del Vi de Pollença fou la Fira del Vi de Falset, i un intercanvi, ja que aquí es podran tastar els vins de la zona de Falset (Priorat) conjuntament amb els vins illencs. I així mateix alguns dels cellers pollencins viatjaran a Falset per donar-se a conèixer allà.

Els trenta-sis cellers mallorquins que participen en aquesta edició de la Fira del Vi de Pollença són: Bordoy, Es Verger, Karretània, Son Vich de Superna, Butxet, Vi Rei, Miquel Oliver, Oloron, Cap Andritxol, Son Bordils, Angel, Es Fangar, Santa Catarina, Can Axartell, Mortitx, Son Prim, Tianna Negre, Can Xanet, Son Puig, Son Ramon, Vidal Serra, Can Ramis, Canyelles i Batle, Sebastià Pastor, Pere Seda, Jose L. Ferrer, Vinya Taujana, Galmés i Ferrer, Can Coleto, Antonio Nadal Ros, Blanca Terra, Can Vidalet, Vins Nadal, Ca Sa Padrina, Jaume de Puntiró i Can Feliu.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'