Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Pau Cladera presenta la seva obra ‘La croada del Regne sobre el mar’ el pròxim 11 de febrer

Pau Cladera amb tan sols 18 anys ha assolit diferents premis i distincions per la seva carrera acadèmica – premi extraordinari grau mitjà de piano i música de cambra i menció honorífica de violí-, i s’ha estrenat com compositor de diferents peces musicals. La darrera d’elles ‘La croada del Regne sobre el mar’, que després de ser estrenada el passat mes de setembre a Andratx arriba el proper dissabte, 11 de febrer, a l’església de Llubí. 

– Com es va estrenar com a compositor?

– Fa vuit anys amb peces senzilles, ‘Un Nadal diferent’ que van representar a Andratx i Llubí, també amb una petita obra ‘La caixa de música’ que van presentar a la nit de l’art de s’Arracó, a més de peces petites de música de cambra i ‘Història de dos amors’, que també van estrenar a les dues poblacions amb les que tenc un lligam familiar i vital. 

-I al setembre arribà ‘La Croada del Regne sobre el mar’, quin tipus d’obra és?

– És una obra musicada que conta la història del Rei en Jaume I. Per un costat abarca la història de la Colcada del poema de Pere d’Alcàntara Penya, i per l’altra, s’inclou la visió dels musulmals que foren els conquerits. Per tal de donar una visió contrastada de la Conquesta vaig recorre al Kitab ta’rih Myurqa, que narra la visió dels habitants musulmans durant la conquesta del Rei en Jaume. L’obra vol oferir una visió contrastada de la història i els fets que van succeir.

– Què es trobarà l’espectador?

– Una representació musical amb orquestra, a més d’un narrador, el cant de la coral i d’una soprano. Tots ells ens apropen la història que es narra al Llibre dels Fets, però també ens dona una visió que no esteim acostumats a sentir. Es fa un judici crític del que va passar. Sempre ens han contat l’acte heròic de la Conquesta, però aquí hi havia pobladors des de feia 800 anys i també tenien família i habitaven l’illa.

-Quin equip l’acompanya sota la seva direcció?

– Una quarantena de músics de la Jove Orquestra de les Balears, altres cinquata cantaires del Cor Jove i la Coral de Sóller, la soprano Lorena Bonnín i el narrador, Miquel Àngel Torrens.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'