Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Sa Pobla presenta l’Art i Copes que omplirà el poble del 13 al 15 d’octubre

L’edició d’enguany anirà dedicada a Nils Burwitz, artista resident a Valldemossa i vinculat amb la cultura poblera des de 1976.

Els pròxims 13, 14 i 15 d’octubre sa Pobla celebra la setzena edició d’Art i Copes dedicada a Nils Burwitz, artista, pintor, escultor i professor universitari nascut a Alemanya i resident a Valldemossa des del 1976. Hi participaran 8 espais públics i 16 de privats per presentar l’obra d’un centenar d’artistes des d’una perspectiva que va més enllà del fet purament plàstic.

A la roda de premsa de presentació, la regidora de Cultura, Catalina Maria Serra, ha explicat que “s’ha decidit homenatjar Nils Burwitz per la seva relació amb sa Pobla. Es vincula amb la cultura poblera a través de la seva participació en les Trobades de Pintors iniciades el 1976 per Tano Pomar, la seva obra forma part del fons Can Planes i és seva la intervenció escultòrica de la plaça de la Concòrdia”.

L’acte inaugural tendrà lloc a Can Planes – Espais d’Art i Cultura el divendres 13 d’octubre a les 19.00 h amb la inauguració de l’exposició de Nils Burwitz titulada L’explorador. L’organitzador i comissari de l’exposició central, David Campaner, ha dit que “la mostra reflecteix els temes tractats per Nils Burwitz al llarg de la seva trajectòria, com són la natura i els drets humans.

El batle de sa Pobla, Biel Ferragut, ha valorat “l’encert de reconèixer la figura de Nils Burwitz pels seus lligams amb sa Pobla” i ha agraït “a tots els artistes implicats, a les escoles, als organitzadors i col·laboradors la seva implicació per fer de sa Pobla un referent cultural”.

Els artistes que exposaran als espais públics han estat seleccionats mitjançant una convocatòria oberta. David Campaner assegura que enguany “ha estat un èxit de participació. S’han triat una quarantena d’artistes intentant cobrir el màxim de disciplines. L’Art i Copes ve acompanyat de teatre, dansa, música, curmetratges i un mercadet”. S’obriran els espais municipals de Can Soler, l’Ajuntament, sa Congregació i els Cavallets, i també es duran a terme activitats a l’aire lliure a la plaça Major, la plaça Alexandre Ballester i el carrer Mercat.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'