Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

A Llubí impulsen un parc d’habitatges de gestió pública

L’ajuntament aprova dos reglaments per fer front a la manca d’habitatges de lloguer social i per a joves.

L'ajuntament aprova dos reglaments per fer front a la manca d'habitatges de lloguer social i per a joves.

Davant la manca d’habitatge per al lloguer social i per a joves, l’ajuntament ha aprovat dos reglaments encaminats, per un costat, a la disposició d’un parc municipal d’habitatges de gestió pública, que disposaria mitjançant l’usdefruit o cessió dels titulars d’habitatges en desús, i alhora un altre reglament encaminat al lloguer social a veïns del municipi d’aquests habitatges. 

Quant al reglament per disposar d’un parc d’habitages privats de gestió pública, l’ajuntament obrirà una convocatòria anual per a tots aquells titulars que vulguin cedir o donar l’usdefruit dels seus habitatges per a la gestió municipal. Els titulars percebran una  contraprestació mensual i tendran una bonificació del 95% de l’IBI. A més, aquells habitatges que tenguin llicències de lloguer turístic i es donin de baixa s’abonarà 291,67 euros per plaça amortitzada. 

Si l’habitatge és en usdefruit l’ajuntament es compromet a fer les obres, instal·lacions i dotació de mobiliari necessàries per la seva habitabilitat. Tots aquests punts es plasmaran amb un conveni entre titular i ajuntament que tendrà una vigència de 5 anys prorrogables i amb el compromís que els habitatges es destinaran a lloguer i ús social pels veïns del municipi.

Aquests que vulguin optar a un d’aquests habitatges també han de complir una sèrie de requisits, com estar empadronts al poble els darrers 5 anys, no ser titular de cap altre habitatge, a més s’avaluaran els ingressos nets anuals, la situació familiar i laboral, entre altres aspectes. A més s’establirà un lloguer per un període de dos anys prorrogables altres dos.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'