Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

El PP diu que als pobles es viu “pitjor que fa 8 anys i més insegurs” i en culpa al PSOE per no haver posat més policies locals

La candidata del PP a sa Pobla, Violeta Rodríguez, assegura que el poble necessita el doble d’agents dels que hi ha ara.

El president del PP de Mallorca Llorenç Galmés ha denunciat avui a sa Pobla la manca de policies locals que hi ha en els municipis de Mallorca. El PP diu que segons les dades de la darrera memòria de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, entre el 2015 i el 2021, s’han perdut 253 agents. “Ara vivim pitjor que fa 8 anys i més insegurs perquè el PSOE ha estat incapaç de dotar així com toca les plantilles de policies locals als diferents pobles de Mallorca”.

Galmés alerta que “la falta de planificació i de gestió del PSOE tant al Govern com al Consell està creant una gran inseguretat ciutadana” que ha provocat “episodis de vandalisme i robatoris a molts de municipis”. “Hi ha pobles que no disposen de policies en horari nocturn o els caps de setmana que és quan més falta fa i han d’estar pendents de les patrulles de Guardia Civil d’altres municipis del voltant”, ha apuntat.  

“El model de seguretat d’Armengol i Cladera també ha fracassat”, ha insistit Galmés que s’ha desplaçat fins a Sa Pobla acompanyat per la candidata del PP a la batlia de Sa Pobla i portaveu ‘popular’ a l’Ajuntament, Violeta Rodríguez, així com altres regidors municipals.  “Des del Partit Popular ho tenim clar, quan governem oferirem més cursos de formació i més agilitat als ajuntaments perquè puguin cobrir les places vacants”, ha afegit.

Respecte al cas concret de Sa Pobla, Rodríguez ha explicat que “la falta de seguretat ha estat una constant durant tota la legislatura”  i ha lamentat  que “la manca d’agents s’ha traduït en una manifesta inseguretat ciutadana entre els veïnats del municipi amb un increment de la delinqüència”. En aquest sentit, assegura que “Sa Pobla amb una població de gairebé 14. 000 habitants, ara mateix només disposa de 12 efectius, 9 en actiu, quan almenys hauríem de necessitar 23”

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'