Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Molts hotels oberts amb manca de mà d’obra

La temporada turística s’inicia amb força després d’uns anys d’incertesa degut a la pandèmia, i des del mes de gener ja trobem hotels oberts.

Tot i que l’avançament de la temporada sembli quelcom positiu, comporta certes problemàtiques, com el repte a l’hora de contractar nou personal. Des de l’agrupació hotelera de Pollença asseguren que de moment la dificultat per trobar personal només afecta certes categories, perquè els primers treballadors que s’incorporen son els fixes discontinus, i aquest problema sobretot concerneix els llocs de més responsabilitat, com en el departament de cuina i restauració.

Des de l’associació hotelera d’Alcúdia i Can Picafort, així com la de Muro, expliquen que es troben amb importants dificultats. “Aquesta problemàtica es veu molt, sobretot a la zona nord”, assegura la gerent Carmen Zierer. La dificultat es troba estretament lligada amb la manca d’habitatges i l’elevat preu d’aquests. De fet, i per tal d’apaivagar aquesta problemàtica, alguns hotelers durant l’hivern han llogat pisos per poder oferir-los als seus treballadors, o fins i tot han adequat habitacions dels propis establiments per poder allotjar i facilitar d’aquesta forma la incorporació de nou personal peninsular i estranger.

A més, per tal d’agilitzar la contractació, l’Associació de la Platja de Muro ha tornat a posar en marxa una borsa de treball des d’on gestionen les peticions de treball i cobreixen les vacants d’una forma més efectiva. A la zona d’Alcúdia ja hi ha una quinzena d’establiments hotelers en ple funcionament, i està previst que dia 1 d’abril hi hagi oberta més de la meitat de la planta hotelera, recuperant d’aquesta forma el ritme de reobertura del 2019. Des de l’associació d’Alcúdia i Can Picafort expliquen que comença una temporada prometedora, amb números semblants als del 2019. “En comparació amb l’any passat, l’inici d’aquesta temporada ha estat molt bona, ja que a principis de 2022 encara hi havia molta incertesa i va fallar molt el turisme esportiu que ve a fer ciclisme, perquè encara no s’havien establert del tot les connexions aèries i perquè enca- ra no es viatjava en grups grossos”, afegeix la gerent Zierer.

Pel que fa a la Platja de Muro, Juana María Serra, gerent de l’agrupació hotelera, també assegu- ra que la temporada s’ha iniciat amb més força que l’any passat “A data del 31 de març tindrem 18 establiments oberts dels 30 existents, el que representa un 60% de la planta hotelera operativa”. Si comparem aquestes dades amb les de l’any anterior la xifra és major, ja que al mateix dia del 2022 només hi havia un 33,3% de la planta hotelera en funcionament.

A Pollença, a finals del mes de març s’ha obert un 55% de la planta hotelera, aproximadament com l’any passat.

Malgrat tot, les associacions hoteleres fan un pronòstic positiu de la temporada d’enguany, i preveuen que sigui tan bona com la del 2019.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'