Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Muro torna a cobrar aquest maig la renovació anual de les casetes i restaurants de Capellans

Tants les 150 cases com els 3 negocis paguen el mateix: 240 euros anuals, segons confirma el batle.

Tants les 150 cases com els 3 negocis paguen el mateix: 240 euros anuals, segons confirma el batle.

Capellans és un indret gelós per la gent de Muro, una zona comunal que ara els fa trontollar i els porta maldecaps. Aquest petit paradís, afectat per una zona dunar i el parc natural de s’Albufera, és, per a molts murers, el refugi per a passar l’estiu. Passat Sant Joan són moltes les famílies que emigren al complet a Capellans. Allà hi conviven padrins, fills i nets, entre les 150 casetes existents. A més de tres restaurants, que tenen la categoria de xibius i que a més es donen com a concessió com a la resta de casetes, segons explica el batle, Miquel Porquer.

Ara, però, la Demarcació de Costes, pretén posar-hi ordre. No és el primer cop que ho intenten, mentre des de l’Ajuntament sempre han intentat nedar i salvaguardar la roba. És a dir, mirar d’anar passant i posar el mínim d’ordre a la zona comunal. Un ordre, que segons el batle actual i els antecessors, està clar; “Cada any el mes de maig es renoven les concessions de les casetes, per les quals el titular paga 240 euros a l’any, igual que els xibius”, diu Porquer. 

Una situació que tenen en ‘exclusiva’ les mateixes famílies que any rera any renoven les concessions. A més, i malgrat l’ajuntament mira a una altra part, les casetes que havien de ser desmontables, s’han consolidat en petits xalets. I, malgrat no poder-se llogar o vendre, les transaccions dins el mercat encobert sembla que estan a l’ordre del dia, a dir dels propis ocupants. El fet que la línia que marca Costes com a domini marítim-terrestre sota la seva demarcació i control, afecti unes 20 casetes i els 3 xibius, que no se’ls permet tenir les terrasses sobre les dunes, tot fent complir la legalitat establerta-fa que per primer cop els murers vegin les orelles all llop que els pot ‘menjar’ el preuat pastís que és Capellans, com a lloc d’estiueg i de negoci.  

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'