Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

ANÀLISI NORD: PSOE i MÉS recuperen el Govern de Pollença

Als pobles del nord la zona costera no ha estat proclive al vot de l’esquerra, on únicament Pollença de la mà del PSOE MÉS ha aconseguit recuperar el govern municipal. La desfeta de la coalició d’esquerres al poble, Junts Avançam, ha propici­at un increment del vot socialista, que ha superat el que abans aconseguia tota la formació de Junts. També MÉS per separat ha assolit 4 regidors, que amb els 6 del PSOE liderat per l’exconse­ller d’Educació, Martí March, garanteixen el retorn d’un govern d’esquerres a l’Ajuntament. 

La unió entre Tots per Pollença, de Tomeu Cifre i el PI, ha resultat ser un fracàs, ja que sols han assolit 4 regidors. La desfeta del PI en general també pot haver arrossegat aquesta coalició. Així i tot, els pollencins han castigat a les urnes l’equip de govern de Tots, Unió Mollera Pollencina i el PI, amb una bai­xada de vots i regidors. Únicament ha remuntat el PP de David Alonso, que també formava part del govern, però ha pujat un regidor. 

El PI ha estat el gran derrotat a les badies, on a Alcúdia s’ha quedat amb un sol regidor, quan ha tingut batle, Domingo Bonnín, i ha perdut tres regidors. A sa Pobla, la desfeta interna del PI, des que el liderà Jaume Font, passant pel fins ara batle i ‘fontista’ Llorenç Gelabert, a més de la fuita d’una regidora a les files del PP, ha deixat el can­didat Joan Pérez, amb un sol regidor dels quatre que tenia la formació. A Santa Margalida el PI estava camuflat amb Con­vergència de Joan Monjo, que de sis regidors ha quedat amb quatre. Aquí on el PI ha crescut, i te la força per revalidar la batlia és a Muro, de la mà de Miquel Porquer, havent doblat el nombre de regidors, de 2 a 4. Així i tot li caldran acords o bé amb els ma­teixos socis de govern de CDM, que ha perdut un regidor i el PP, que es manté, o bé fer un gir cap a nous companys de centre esquerra, per assolir un govern en majoria. 

El PP al nord ha seguit la tendència generalitzada i on ha marcat territori i pot assolir la batlia és a Alcúdia, de la mà de Fina Linares, que ha passat de 3 a 7 regidors. Necessitarà altres companys de viatge per la majo­ria, encara que en un principi renunciï a un pacte amb Vox que ha passat a tenir tres regidors. El PP de La Vila també s’ha desmarcat i ha sumat amb la integració de Can Picafort Unit, fins ser la força majoritària amb 8 regidors, que malgrat no ser suficients per la majoria el situen al govern de la mà de Martin Angel Torres. sa Pobla, el PP també ha estat el partit guanyador incrementant vots i un regidor, fins els sis, que tampoc li basten per assolir un govern, ni que fos pactant amb el de Vox que aquest cop si que ha assolit representació. A sa Pobla amb 5 regidors i amb la possibilitat de reeditar un pacte similar al de les dues darreres legislatures el gua­nyador fou Biel Ferragut dels IxsP

MÉS s’ha fet fort a Pollença i també per primer cop puja a Alcúdia, amb dos regidors. A Muro en perd un i a sa Pobla s’han quedat amb els tres que ja tenien i un nombre similar de vots. 

Una tendència a la baixa similar han registrat els socialis­tes, a excepció de Pollença. A Alcúdia, que han ostentat govern i batlia amb Bàrbara Rebassa, mantenen els 5 regidors però perden vots. El mateix els passa a Muro que mantenen els dos regidors però amb menys vots. A Santa Margalida creixen uns quants vots, però es queden amb els 5 regidors igual i on perden vots i un regidor és a sa Pobla.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'