Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

Muro ja té pacte i Miquel Porquer serà batle els pròxims 4 anys

«Derrota històrica per treure el CDM del govern». Així de contundent s’ha manifestat el futur batle de Muro per la propera legislatura, Miquel Porquer del PI. Tot agraint el suport del seu electorat i del seu equip de feina, Porquer, també ha volgut deixar clar que ell serà batle els propers quatre anys, tot havent «derrotat Convergència Democràtica Murera», fet que ha qualificat «d’històric», en un àudio que ha fet públic. 

Porquer ha estat el guanyador de les eleccions a Muro, havent assolit 4 regidors, 2 més que en les passades eleccions. Així ha estat el que ha duit a terme les negociacions per assolir un pacte de govern amb la resta de forces. Segons ell mateix va manifestar, «els resultats ens permeten donar un cop de timó a n’aquest ajuntament i deixar a la banqueta el CDM». Cal recordar que aquest ha estat el seu soci de govern les darrers legislatures. El cop de timó, al que feia referència Porquer i que ho ratifica el candidat de MÉS, M.A. Tortell, passava per un pacte amb  MÉS (amb un regidor) i amb el PSOE (2 regidors), que sumaven un total de 7 regidors, fent majoria. Però finalment els set que han sumat per fer batle al candidat del PI, han estat dos de UIM, amb qui aquestes passades legislatures els dos candidats han mantingut diferents discrepàncies idesavinences polítiques, i amb un del PP, la mateixa regidora, Margalida Ballester, que també ha format part de l’equip de govern, ara ja finit, entre CDM-Pi i PP. Segons Porquer, el CDM, també demanava la batlia, i afegí «els de darrera xerren massa», tot anunciant la ruptura de l’acord i la ratificació del nou pacte de govern pels propers quatre anys. Un pacte, on molts hi veuen la redempció de Porquer, procedent del PP i passat al PI de Jaume Font, retirant d’enmig els seus possibles contrincants polítics i, refent-se entorn a altres dos grups propers i amb minoria. 

Ratificat aquest acord entre PI-UIM i PP, el PI assumeix la batlia tota la legislatura, a més de les àrees de Policia, Urbanisme, Educació i Afers Socials. UIM, es quedaria Participació Ciutadana, Comerç, Esports i Fires i Festes. Mentre la regidora del PP manté la Platja de Muro, a més d’assumir Cultura i Medi Ambient. 

Muro ha estat gairebé el primer municipi que ha fet públic el nou pacte de govern i la distribució d’àrees. I és que el poble ja està immers en les festes patronals de Sant Joan. Aquestes han estat dissenyades per l’anterior regidor de festes, Toni Serra ‘Cotó’, del CDM i ara ‘arraconat’. Tot plegat ha suposat un gran rebombori popular. Primer per l’elecció del pregoner d’enguany, Joan Pol, cap d’Emergències del Govern, i funcionari implicat  en un cas de corrupció política. El trull però, va més enllà, en veure com diferents associacions que tenien previst dur a terme actes a la plaça de Toros, la Monumental, com els Cavallistes de Muro, o el mapa artístic i correfoc dels Dimonis de sa Pedrera,  han hagut de canviar d’ubicació. I és que al poble el rum-rum de sant Joan és si hi haurà ‘Toros’. L’ajuntament ha fet una inversió de més de 100.000 euros a la Plaça, sobretot al bar i bàsicament al tancat sobre la terra de la mateixa plaça. Aquestes millores, les haurien duit a terme gent propera al col·lectiu dels taurins del poble. Fet que ha encalentit l’ambient entre l’entrada d’un nou govern municipal i la celebració de bell nou d’una cursa de braus, no anunciada al programa oficial, però si a peu de carrer, dins el marc de les festes de Sant Joan. El que està clar, és que els toros ja n’han enganxat més d’un!

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'