Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Entrevista

“Urbanitzar el Clot d’en Maiol no és el meu ideal”

Bernat Quetglas, batle de Maria d’ençà de 2020 fruit d’una moció de censura amb el PP

Bernat Quetglas, batle de Maria d’ençà de 2020 fruit d’una moció de censura amb el PP

–Sorprèn la tensió i la intensitat de la vida política a Maria de la Salut des de fa molts d’anys…

–S’hauria de pensar quin denominador comú hi ha a Maria d’ençà que hi ha aquest mal ‘rollo’, o sigui, quina persona coincideix que ha estat ficada allà tot aquest temps. Com s’explica que el PSOE hagi passat de tenir una majoria absoluta a com està ara, amb tanta gent que passa per allà. Amb gent jove que vol fer feina i que acaba sortint escopida. I jo ho conec perquè hi he estat dedins. 

–S’està referint a Rafel Oliver.

–No vull treure noms, però que la gent pensi això i tregui les seves conclusions del que dic. Però jo ara em demano per què es varen suspendre unes Normes com les de Maria amb tots els informes positius, un fet que està tenint unes conseqüències gravíssimes per Maria. Ara els del PSOE diuen que volen que s’aprovin les normes, i jo la única cosa que els hi demano és que per favor no facin res, perquè tot el que han fet fins ara és anar en contra del poble. Estan intentant fer moviments a l’esquena de l’Ajuntament, i visiten gent afectada per anar en contra del poble. 

Nosaltres entenem la política com un mitjà per beneficiar al poble, però el que s’ha instal·lat aquí és el contrari, n’hi ha que empren la política i el poble per beneficiar al seu partit.

–Sembla que la redacció de la normativa urbanística és un carreró sense sortida.

–Fa anys els tècnics varen dir que tot estava bé, però es varen aturar per una decisió política. No ha passat mai a Balears una cosa igual.

–Tot prové d’un conveni per urbanitzar el Clot d’en Maiol que ha estat impossible d’executar perquè els terrenys són rústics i no s’aprova la reqüalificació. El que està clar és que els convenis solen ser per salvar el batle que els firma i passar la pilota als batles futurs.

–Han passat moltes coses estranyes en aquests anys. Com per exemple, que un personatge sinistre falsificàs actes de reunions de la junta del PSOE per anar en contra d’Antoni Mulet.

–Considera positiu que es faci la urbanització del Clot d’en Maiol?

–Els tècnics em diuen que es pot fer.

–Però què n’opina com a polític? És bo per Maria o simplement és el mal menor?

–No és el meu ideal, seria un mal menor, però serviria per no hipotecar Maria. Si podem fer el pas de reqüalificar els terrenys i permetre la urbanització hem d’estar segurs que els propietaris aturin la demanda judicial que tenen posada contra l’Ajuntament. Perquè estam parlant d’una indemnització d’uns 2 milions d’euros. Al Clot sortien quaranta vivendes unifamiliars.

–A quina fase es troben ara les Normes?

–S’ha fet un document amb quatre opcions, i ara ha d’opinar la gent, l’Ajuntament i el Consell, i finalment es farà la proposta definitiva. El que vull que quedi clar és que l’equip redactor treballava en base a tres opcions i varen haver d’incloure una quarta proposta  de decreixement forçats pels polítics del Consell. I els redactors varen deixar clar que era una opció que anava contra els seus criteris tècnics.

–Sempre que es fa un pacte entre dreta i esquerra es diu que en política local no hi ha ideologies, però amb això arriba el dia que ve un constructor d’un partit o d’un altre i diu: ara que comanden els meus…

–Això no ha passat. Puc dir que aquí no hi ha hagut amiguisme.

–A l’oposició vos queixàveu de que el poble estava brut i de que el batle no vos proporcionava documentació. I ara?

–És molt diferent, abans es va voler amagar un desfalc, i aquesta era la informació que demanàvem. Ara els del PSOE el que volen és bloquejar i boicotejar l’Ajuntament omplint-nos de preguntes. Ahir la secretària va rebre 75 preguntes que s’han de respondre per escrit. En el tema de neteja sí que tenc discrepàncies amb el PP, perquè no vull que s’esquitin els carrers amb glifossat.

–El PP ja ha dit que es pot reeditar el pacte el 2023.

–No parlam de pactes, però si l’alternativa és un PSOE que no va voler xerrar i un Pi que no va dir tota la veritat, què ens queda? Està clar que hi ha molts de números de tornar-nos entendre.

–Es presentarà de candidat?

–No ho sé. És evident que les mirades aniran a jo, però potser altres també es volen presentar. Pas molt de gust, tot i que és una experiència dura. No dic: ho deix.

–I a les autonòmiques, demanarà el vot per MÉS?

–Ho hem de parlar. Està clar que com agrupació local estam vinculats a MÉS i allà ens trobam molt còmodes i tenim molt de suport. O sigui que possiblement sí.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'