Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

A Maria la troca urbanística s’embulla

L’hora H de les normes urbanístiques encara no ha arribat i la troca ja s’embulla. Està en el punt d’haver d’informar a la gent del nou ordenament. Bé, idò, el batle sembla guardar dins el calaix la proposta més viable, mentre el PP diu que el Consell no l’ha presentada i la premsa publica que el Consell no accepta el que ell mateix ha proposat. Parlant amb els representants municipals no se’n treu aguller del que realment hi ha. Llevat que un entengui que ara es tracta de fer creuere a la gent que, per estalviar-se un milió d’un conveni urbanístic irrealitzable, s’ha de perjudicar a un bon grapat de solars.

O sia que, pel bé de tenir una escola nova i un centre de salut, han de pagar el caprici d’uns quants –o el negoci d’uns pocs– aquells altres que tenen solars desubicats. Aquesta és la idea que volen fer calar, abans que els perjudicats es tirin a la jugular de qui mana. La memòria és fràgil, però perdura la memòria de Montblanc. 

La normativa urbanística de Maria no fa més que provocar problemes a l’Ajuntament. Si des del 2015 arrossega les dificultats per disposar d’un nou planejament urbanístic per poder legalitzar i complir el conveni del Clot d’en Maiol, on es va construir l’escola i el centre metge, ara té problemes amb el projecte de la nova escoleta municipal. 

El projecte presentat per fer la nova escoleta de 0 a 3 anys, segons l’arquitecta municipal no s’ajusta a la normativa. Aquesta dicta que un 50% de la coberta de l’edifici ha de ser inclinada, quan el projecte presentat contempla una coberta plana.  Davant aquesta anomalia, explica el batle, Bernat Quetglas, s’haurà de modificar el projecte i tornar presentar al Consell per la seva aprovació definitiva. La problemàtica de tot plegat, és que  les obres de la nova escoleta han d’estar acabades l’abril de l’any vinent, ja que l’ajuntament disposa  d’una subvenció del Consell de 400.000 euros per dur-la a terme. A més d’una altra d’Educació de 330.000 euros. “Els terminis s’escursen però intentarem complir-los, i sinó, cercarem un pla B”, diu el batle. 

Mentre, l’ajuntament haurà de fer pública una quarta proposta de modificació urbanística que fins ara l’equip de govern de MésxMaria i el PP, descartava, però, diu el batle, “el Consell ara ens diu que l’hem de mostrar”. Aquesta afectaria als carrerons de s’Arraval que són falsos urbans i podrien passar a ser rústics, com espai que s’hauria de sacrificar, entre d’altres dins el poble, per minvar el creixement poblacional,  per possibilitar fer urbà el Clot d’en maiol  i evitar la indemnització. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'