Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Els pobles costaners lamenten que els turistes s’estan trobant platges sense hamaques ni para-sols

El batle de Santa Margalida, Joan Monjo, culpa del retràs al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir

El batle de Santa Margalida, Joan Monjo, culpa del retràs al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir

La data del Primer de Maig és clau perquè les platges tenguin a punt el dispositiu de seguretat. És a dir tot l’equip de socorristes i vigilants contractats i en servei. La temporada estival es dona per encetada aquesta data i fins a finals d’octubre, quan es clouen les contractacions. Aquest servei i el seu cost correspon als ajuntaments. Alguns dels quals diuen abonar per temporada entre 200.000 i 300.000 euros, en funció dels quilòmetres de platja que disposin.

Part d’aquesta despesa els ajuntaments la recuperen amb la concessió dels serveis d’explotació de platges. És a dir, amb la concessió d’espais, que pertanyen a la Demarcació de Costes, i que aquest organisme concedeix a l’Ajuntament i aquest, alhora el treu a licitació, juntament amb els lots d’hamaques i para-sols. Enguany però, Costes, a dir dels responsables municipals com el batle de Santa Margalida o el de Muro, es retarda a donar les concessions. Fet que fa retardar l’explotació que després atorga l’ajuntament a tercers i que és una font d’ingresos per les arques municipals. 

Joan Monjo, batle de Santa Margalida, ha denunciat també aquest retard. A començament del mes d’abril el consistori margalidà afirmà que seguia sense tenir la resolució favorable de Costes i, per tant, no podia fer la tramitació administrativa per adjudicar els serveis de platja de la costa pels propers anys. Monjo culpa del retard que la Conselleria de Medi Ambient ha presentat al·legacions que dificulten que Costes pugui fer la seva feina amb agilitat. A més, asseguren que l’ocupació prevista de la platja ja era un 10% menor a la concessió de l’any 2018.

El batle afirma que “quan arribin els primers turistes es trobaran unes platges sense muntar, el que suposarà un cop a la imatge de Can Picafort”. Monjo apunta directament al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, com el principal responsable: “El que no és normal és que Medi Ambient faci al·legacions ara, envers de fer la seva feina a principi d’any per així permetre que l’Ajuntament pugui fer la seva tasca i tregui la subhasta perquè les empreses explotadores tenguin temps a presentar-se”

Considera inacceptable sigui qui retardi la resolució de Costes i recorda que abans aquestes autoritzacions estaven fetes els mesos de gener o febrer. “Resulta xocant que une llei estatal com la de Costes es pugui aplicar de manera diferent a cada Comunitat segons qui gestioni Medi Ambient. Això és de bojos!”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'